Aký digitálny mixpult do 8 tis. €?
-
- Reklama
- Petr V.
- Uživatel

Pro mě byl přechod na digitál postupný právě přes Mackie TT24, trochu jsem měl obavy z překlikávání vrstem. Chvilku trvalo ,než jsem se naučil si organizovat pracovní plochu a dneska už jsem rád za relativně menší počet knoflíků (i když všechno má svoje meze). Těžko je to nějak sdělitelné,navíc pokud to má rozptýlit obavy z neznámého.
Já prostě při práci na iLive vím,že mám v první (žluté) vrstvě rytmiku (když není plně obsazeno přidám si tam i basu). V druhé (zelené) vrstvě mám zbytek mástrojů a vokály. Prázdné rezervní vstupy mám červené.
Vpravo mám tmavě modré efekty, monitory mám bledě modré. Nikde nekoukám co je kde napsáno, vidím barvu a vím kde jsem a rychle najdu i konkrétní fader. Už mám vyzkoušeno,ža na analogové konzoli se tak rychle neorientuju, navíc když je to nějaké monstrum o 48 vstupech a 20ti poťáky na kanál.
Nevím co k tomu dodat, pokud máš obavu z listování ve vrstvách ,tak je SC asi řešení,ale tak nějak na půl cesty.
Já prostě při práci na iLive vím,že mám v první (žluté) vrstvě rytmiku (když není plně obsazeno přidám si tam i basu). V druhé (zelené) vrstvě mám zbytek mástrojů a vokály. Prázdné rezervní vstupy mám červené.
Vpravo mám tmavě modré efekty, monitory mám bledě modré. Nikde nekoukám co je kde napsáno, vidím barvu a vím kde jsem a rychle najdu i konkrétní fader. Už mám vyzkoušeno,ža na analogové konzoli se tak rychle neorientuju, navíc když je to nějaké monstrum o 48 vstupech a 20ti poťáky na kanál.
Nevím co k tomu dodat, pokud máš obavu z listování ve vrstvách ,tak je SC asi řešení,ale tak nějak na půl cesty.
No, vypadá to na hezký vánoce.
Šlo by tedy vyzkoušet AH iliveT80, IDR32 a kabel?
Na kterou provozovnu PD se obrátit?
Jak je to s aktuální cenou, mění se s aktuálním kurzem eura? Není vhodné počkat?
Šlo by tedy vyzkoušet AH iliveT80, IDR32 a kabel?
Na kterou provozovnu PD se obrátit?
Jak je to s aktuální cenou, mění se s aktuálním kurzem eura? Není vhodné počkat?
ďakujem za informácie a názory , budem zvažovať a dúfam ,že sa rozhodnem správne
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Nejspíš na Prahu, ale samotné předání a předvedení se dá domluvit i z jiné pobočky. Pokud si někdo není jistý, že to zvládne sám jen s návodem a telefonem, tak mi přijde rozumné si mix "půjčit s obsluhou" viz inzerát: http://prodance.cz/inzerce/inz-prodance ... &h-www.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; .
My jsme zatím žádné úpravy cen kvůli propadu koruny nedělali, muselo by to mít trvalejší charakter, což se ale nyní rozhodně nedá vyloučit, takže spíš naopak, vhodné je nečekat. Ty informace o cenách v € byly počítané právě ze stabilních korunových cen, tam samozřejmě slovenský zákazník, platící v Kč, může mít kurz lepší nebo horší. U tohoto sortimentu vánoční slevy nebudou
H.M.
My jsme zatím žádné úpravy cen kvůli propadu koruny nedělali, muselo by to mít trvalejší charakter, což se ale nyní rozhodně nedá vyloučit, takže spíš naopak, vhodné je nečekat. Ty informace o cenách v € byly počítané právě ze stabilních korunových cen, tam samozřejmě slovenský zákazník, platící v Kč, může mít kurz lepší nebo horší. U tohoto sortimentu vánoční slevy nebudou
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
moja firma je registrovaná v Prodance Bratislava , bral som QSC a ešte iný tovar. Zaujímala by ma VOC cena T112+ IDR32 a T112+ IDR48
Díky za info!
Jestli se stanu uživatelem ilive, napíšu zde na foru
Jestli se stanu uživatelem ilive, napíšu zde na foru
kedy to chceš kupovať, to by zaujímalo aj mňa, ako sa Ti to bude pozdávať.
Ďalej by som chcel poprosiť o vysvetlenie ,ako sa dá veľmi rychlo vymutovať na ILive , povedzme 70% použitých vstupov , keď ich mám v niekoľkých vrstvách . Ako je konštruované mute , či tlačítkom , alebo niečím iným.
Ďalej by som chcel poprosiť o vysvetlenie ,ako sa dá veľmi rychlo vymutovať na ILive , povedzme 70% použitých vstupov , keď ich mám v niekoľkých vrstvách . Ako je konštruované mute , či tlačítkom , alebo niečím iným.
Ještě letos bych to chtěl minimálně vyzkoušet, případně osahat ještě jinej pult.
Možná i v Bratislavě, tam to mám kousek.
Napiš kontakt
Možná i v Bratislavě, tam to mám kousek.
Napiš kontakt
- Petr V.
- Uživatel

U každého faderu je tlačítko mute,také lze mutovat na obrazovce.pepto píše:kedy to chceš kupovať, to by zaujímalo aj mňa, ako sa Ti to bude pozdávať.
Občas si s AH dopisuji (asi mají radost
Jinak lze mutovat hromadně přes DCA.
Musím se konečně donutit a vytáhnout si doma pult a projít funkce ,které moc často nepoužívám.Už mě dvakrát hostující zvukař zaskočil dotazem na nějakou funkci. Ještě ,že funguje výmluva:" Za ty peníze to ten pult holt neumí"
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mutování více vstupů se provádí pomocí DCA. A nemusí to být DCA vytažená na fader, může být jen přiřazena k softkey právě pro mutování.
Dělám, co mě baví.
Chápem , že pri každom fádry je tlačítko mute, ale nechápem ako to pracuje , keď napr. v prvej vrstve z používaných 10 zamutujem 8 a prekliknem sa do druhej vrstvy , čo tie tlačítka povyskakujú aby som mohol mutovať aj v druhej vrstve ?
Pomocou DCA si predstavujem , že si naprogramujem niektoré vstupy , čo predpokladám , že budem mutovať a potom ich jednou funkciou spustím . Ale čo keď budem musieť mutovať aj iné ? Je to operatívne? Alebo ako to pracuje operatívne?
Pomocou DCA si predstavujem , že si naprogramujem niektoré vstupy , čo predpokladám , že budem mutovať a potom ich jednou funkciou spustím . Ale čo keď budem musieť mutovať aj iné ? Je to operatívne? Alebo ako to pracuje operatívne?
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

u iLive Je to velmi operativní !
Mutování jednotlivých klik je samozřejmě digitální ( když je to digitální pult) tzn. že žádné tlačítko nezůstává zaaretované, ale rozsvítí se u něj LED dioda, v další vrstvě LEDka buď svítí - je-li zamutováno, nebo nesvítí není-li zamutováno. DCA (digital control amplifier vychází z původních analogových VCA - volt control amplifier) má funkci "fader fix to zerro" , která zablokuje možnost zesílit či zeslabit danou DCA grupu, právě pro použití DCAček pro mute groupy. Mutování DCAčka se pak dá přiřadit na SOFTKEY ( je jich tam 8 včetně LED indikace) nebo nechat jako kliku ve stripu a mutovat na klice.
Zdeněk P.
Mutování jednotlivých klik je samozřejmě digitální ( když je to digitální pult) tzn. že žádné tlačítko nezůstává zaaretované, ale rozsvítí se u něj LED dioda, v další vrstvě LEDka buď svítí - je-li zamutováno, nebo nesvítí není-li zamutováno. DCA (digital control amplifier vychází z původních analogových VCA - volt control amplifier) má funkci "fader fix to zerro" , která zablokuje možnost zesílit či zeslabit danou DCA grupu, právě pro použití DCAček pro mute groupy. Mutování DCAčka se pak dá přiřadit na SOFTKEY ( je jich tam 8 včetně LED indikace) nebo nechat jako kliku ve stripu a mutovat na klice.
Zdeněk P.
Prodance, http://www.prodance.cz
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tlačítka nemají aretaci, mají u sebe indikaci červenou ledkou. Pokud nějaké kliky zamutuješ přepneš se do další vrstvy, v nové vrstvě se nic neděje. zamutování pomocí DCA skupiny je signalizováno další ledkou na kanálovým displayem. Pokud chceš mutovat vstupy, které nemáš přiřazené do žádné DCA, musíš je mutovat jednotlivě, to dá rozum.
V praxi je výhodné mít všechny používané vstupy přiřazené do některé DCA, pak nemáš s operabilitou problémy. Taky se vyplatí nastavit softkeys na mutování všeho, na mutování vstupů z racku,
na mutování efektů a monitorů.
V praxi je výhodné mít všechny používané vstupy přiřazené do některé DCA, pak nemáš s operabilitou problémy. Taky se vyplatí nastavit softkeys na mutování všeho, na mutování vstupů z racku,
na mutování efektů a monitorů.
Dělám, co mě baví.
- Petr V.
- Uživatel

Ne nic nevyskakuje, je to jen tlačítko bez aretace a přepíná meji dvěma stavy , pokud se přepneš do jiné vrstvy indikuje a obsluhuje stav toho vstupu (například),který mu v tu chvili přísluší.Takže v první vrstvě zamutuju fyzický iDR vstup 1, rozsvítí se červená LED, přepnu do druhé vrstvy, kde k tomuto faderu přísluší fyzický iDR vstup 13 (například), LED zhasne protože fyzický vstup č.13 nebyl zamutovaný.
Aby to bylo ještě komplikovanější, můžu si jakýkoliv fyzický iDR vstup přiřadit k libovolnému logickému vstupu ( 1 -64).
Příklad:
fyzický iDR vstup 1 , přiřadím k logickému 1 a 25 (kick)
logický 1 pouštím jen do PA, přícluší k němu kompletní procesing stripu (korekce,...)
Logický 25 pouštím jen do monitorů, protože mám pro něj samostatné korekce, (mám v tu chvíli foh a mon pult v jednom).Když si k sobě dám monitorový box (čuchák), mohu si do něj pouštět to co slyší muzikant na podiu.
Zároveň si mohu vytvořit v pultu DCA , ke kterým přiřadím příslušné logické vstupy.
Například :
DCA1 : logické vstupy 1 - 24
DCA2 : logické vstupy 24 -48 (ty jsou použité k jako monitorové)
Zamutováním příslušné DCA se mi zamutují přiřazené logické vstupy
Jeden logický vstup je možné přiřadit k více DCA.
Fyzicky mám obsazené na iDR vstupy 1 - 24 .
Pokud jsem se do toho nějak zamotal nebo napsal špatně,tak napiště, opravím. Zároveň netvrdím,že je to nutno takhle vše kombinovat, spíš jsem se snaži o výčet. iLive má hodně otevřenou architekturu.Nejlépe je si k němu sednout s někým, kdo s ním umí a v klidu si vše vyzkoušet.
Aby to bylo ještě komplikovanější, můžu si jakýkoliv fyzický iDR vstup přiřadit k libovolnému logickému vstupu ( 1 -64).
Příklad:
fyzický iDR vstup 1 , přiřadím k logickému 1 a 25 (kick)
logický 1 pouštím jen do PA, přícluší k němu kompletní procesing stripu (korekce,...)
Logický 25 pouštím jen do monitorů, protože mám pro něj samostatné korekce, (mám v tu chvíli foh a mon pult v jednom).Když si k sobě dám monitorový box (čuchák), mohu si do něj pouštět to co slyší muzikant na podiu.
Zároveň si mohu vytvořit v pultu DCA , ke kterým přiřadím příslušné logické vstupy.
Například :
DCA1 : logické vstupy 1 - 24
DCA2 : logické vstupy 24 -48 (ty jsou použité k jako monitorové)
Zamutováním příslušné DCA se mi zamutují přiřazené logické vstupy
Jeden logický vstup je možné přiřadit k více DCA.
Fyzicky mám obsazené na iDR vstupy 1 - 24 .
Pokud jsem se do toho nějak zamotal nebo napsal špatně,tak napiště, opravím. Zároveň netvrdím,že je to nutno takhle vše kombinovat, spíš jsem se snaži o výčet. iLive má hodně otevřenou architekturu.Nejlépe je si k němu sednout s někým, kdo s ním umí a v klidu si vše vyzkoušet.