Aký digitálny mixpult do 8 tis. €?

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Zamčeno
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

Zdravím kolegov , chcel by som kúpiř digitálny mixpult, nemám s tým skúsennosti, zatial som robil len na analógoch. Mám na to okolo 8 000€ . Vedel by mi niekto poradiť , čo je v tejto cenovej relácii najlepšie? Ďakujem.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Také zdravím :-)

Nejprve nám zkus přiblížit, co vlastně budeš od toho mixu chtít.

Bude v divadle, pevná instalace, touring ?

Potřebuješ jej spíš pro živou hudbu, studio, míchání náběrů ?

Preferuješ rozšiřitelnost, perfektní zvuk, jednoduchost obsluhy ?

Provozován bude převážně v SK, ČR, celá evropa, zámoří (servisní podmínky a technická podpora) ?

Potřebuješ spolupráci s PC, iPhone, WiFi, MIDI... ?

Jaké a kolik potřebuješ výstupů ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Jinak je tomu tady věnovaná spousta témat. Do této cenovky se vejdou třeba

- Soundcraft Si Compact
- Allen&Heath iLive
- Yamaha LS9

z nižších cenovek do 100k

- Presonus StudioLive
- Yamaha 01V96V
- Behringer X32
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
sikita
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sikita »

Řeším podobný problém, chtěl bych ale investovat do 150.000Kč
Nevím tedy jestli zvolit nějaký lehce zajetý digitál, nový digitál, nebo koupit analog a spoustu krabiček k tomu...?
Bzučíme různé věci, bigbít, různé městské slavnosti, občas i diskotéku...
S digitálem žádné zkušenosti nemáme, ovšem moc rádi se naučíme..

Díky za rady
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

Zdravím Vás , a ďakujem že Ste sa ozvali . Doplnenie : Robím bežné koncerty a festivaly v rámci SR exteriér aj interiér. Mám aparatúru JBL SRX 700 spolu osem setov http://www.ozvuceniekostur.estranky.sk" onclick="window.open(this.href);return false;. Digitálny mixpult potrebujem 32 vstupový , tiež som uvažoval o Yamahe LS 9 32, alebo Soundcraft, alebo niečo iné ,ale nemám o týchto pultoch žiadne vedomosti . Už niekoľko rokov robím na starom analógu Allen Heath GL2200,ktorý je zvukovo slušný a chcel by som niečo zvukovo podobné s dobrým ovládaním. Digitál potrebujem preto, že na niektoré akcie je už vyžadovaný. Ak máte skúsennosti a vedomosti , poraďte mi prosím.
Ďakujem
Peter.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Kdybych si měl vybírat já tak:

pepto: Soundcraft Si Compact 32

sikita: Soundcraft Si Compact 24
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda »

Taky doporučím Si Compact, jsou velmi dobré zvukově (preampy z Soundcraft Vi) a jsou skvěle přenosné. Na malé a střední akce jsou výborné.
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

A myslíte , že je to lepšia voľba ako Yamaha LS9 32 , alebo Allen Heath? Na Souncrafte Ste už pracovali?
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Yamahu nemám rád, navíc Soundcraft mi přijde jepší na ovládání.

Tady je k tomu diskuze, a kdyžtak zkus použít hledání, k těmto digitálům se toho tu už dost napsalo.

zvukova-technika-mixazni-pulty/soundcra ... it=compact" onclick="window.open(this.href);return false;
Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda »

Ano se Soundcraftem jsem dělal již mnohokrát, s ILivem taky. S Yamahou málo.
Podle mě:
- Yamaha LS9 - relativně zastaralý, v některých riderech zakázaný, osobně ho nemusím, hlavně zvukově (mám s ním ale málo zkušeností)
- ILive - poměrně nový, zvukově se (nejen) mě moc nelíbí, hlavně efekty, poměrně velký a těžký, v některých riderech taky zakázaný, dobře vybavený
- Si Compact - nový pult, ze zmíněných nejlepší zvuk, dobré efekty, malý a lehce přenosný, nehodí se na velké festivaly a akce (na to nemá možnosti)
Co jsem se díval na akce Pepta, tak mě pro vás nejlépe vychází Si Compact se stageboxem. Je sním jednoduchá práce, lehce se na něj přejde z analogu, zvuk má výborný a je malý a lehký.
PS: Půjčte a vyzkoušejte si na ty vaše SRXa lepší zesilovače (nejlíp ITechy s příslušnými presety) - budete překvapeni, o kolik lépe budou hrát.
Naposledy upravil(a) Ferda dne ned 06. lis 2011 23:57:10, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Oba se vejdete do akční ceny na sestavu A&H iLive s R-72 jako ovládáním, viz. http://prodance.cz/inzerce/inz-prodance ... xy-www.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Speciálně v případě spokojenosti se starším analogem od téže firmy bych to pokládal za skoro automatické rozhodnutí. Mimořádně důležitá je koncepce, ty si snad už prostudujete sami a nebudete čekat, že vám těch pár lidí, co se tady furt se svými radami opakují (jakmile vidím nick, tak vím s 95% jistotou, jakou značku bude doporučovat) ušetří. Také velice doporučuji si zde přečíst celá vlákna s příbuznou tematikou, abyste pochopili, co tím myslím a kde jsou osobní limity každého "radícího zvukaře" zvlášť. Nebudete pak čekat nestranné rady z míst, odkud prostě nikdy nechodí. Pokud ještě někde ve vašem okolí iLive není, tak vám ho půjčíme/předvedeme i na místě.
sikita
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sikita »

U toho AH bych měl strach že mám málo faderů po ruce a Váš dobrý zákazník Prodance mi ho také příliš nedoporučoval..
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Na kolik faderů najednou jsi schopný sáhnout ? Navíc iLive nemá žádný pevný počet ani kanálů ani faderů, je to stavebnice, celý mix včetně efektů je v mixracku, pult je jen ovládání a jen jeden z mnoha způsobů, jak jdou všechny mixracky ovládat. R-72 je 19", kde jsi viděl nějaký 19" digitál, který by měl výrazně víc fyzických faderů ? Můžu vědět, jak se ten nás dobrý zákazník jmenuje a co ti tedy doporučoval on ? Já předpokládám, že za takové dobré rady se nikdo nemusí stydět a není důvod je udělovat jen potajmu, jako kdyby šlo o nějakou lumpárnu, ne ? Nebo si snad někdo myslí, že ho potrestáme tím, že mu už nic nikdy neprodáme ?
Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda »

To, co píše Zdeněk Prodance sice chápu (protože je zástupce prodejce), ale míchat 24 (nebo nedej bože 32) vstupů na 12, resp. 10 faderech je brutální opruz. Radit takovou věc může jen ten, kdo tomu nerozumí anebo chce za každou cenu prodat. To už snad alespoň ILive 80... Mimochodem největší osobní limity má ditributor, což já na rozdíl od Zdenka nejsem.
Mám ještě i analogové pulty AH (2 kusy), na ILive dělám často, ale rozhodně to není logický nástupce.
Mimořádně důležitý je zejména zvuk, potom až to ostatní. Ano, ILive má hodně možností, ale je o poznání horší zvukově.
Aby někdo neřekl, že jsem neobjektivní, tak ILive je samozřejmě použitelný, ale na Si Compact kvalitou zvuku (a myslím i rychlostí práce) prostě nemá. Je to optimální pult na malé a střední akce.
Souhlasím s tím, že nejlíp je ty pulty si poslechnout osobně, ideálně oba naráz.
PS: proč mě jen přijde, že ten příspěvek psal Hubert z Prodance??
Naposledy upravil(a) Ferda dne pon 07. lis 2011 1:22:09, celkem upraveno 2 x.
Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda »

No to je blábol, nepotřebuje jich snad naráz ovládat hodně, ale mít jich co nejvíc dostupných bez klikání po vrstvách... Čím víc faderů, tím líp.
PS: teď to podezření, že ty příspěvky píše Hubert z PD už téměř hraničí s jistotou.
Zamčeno

Zpět na „Mixážní pulty“