Aký digitálny mixpult do 8 tis. €?

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Zamčeno
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

O.K. ďakujem za vysvetlenie , je to dobré . Ešte by som chcel vedieť , ako sa prakticky routuje , aké sú možnosti a technika v praxi na iLive T112+ IDR 48. A tiež ma zaujíma , ako sa iLive chová , keď sú spustené efekty a kompresory na vačšine vstupov. Napr. u LS9 údajne dochádza k zaťaženiu procesora , čo má za následok zmenu farby zvuku.
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

Měl jsem na iDR48 jako master a iDR32 jako slave, přes ACE karty , kdy FOH byl T112 a MON T80, Monkey Business, což bylo asi 36 vstupů ,přičemž největší zátěž je na iDR48. Nedělo se nic ,co by nějak degradovalo zvuk.
Nebo jen na T112/iDR48 - Plzeňský symfonický orchestr - 42 vstupů. Taky se nijak nezměnil běžný charakter zvuku pultu.Pukud se zvedla latence, něml jsem jak to zjistit, poslechem to patrné nebylo.Efekty jsme měli externí na vokály - PCM81. Tady už bylo slyšet,že jde o pult ,řekněme nižší střední kategorie. Víc by se mi líbil Innovason,Midas Pro, Vi6, ale to jsou pult už trochu jinde cenově. Zvuk se líbil, hrálo se asi pro 1000 posluchačů, po akci pak chodilo dost lidí(většinou starší) s pochvalou ,že se jim to líbilo.Šéfdirigent byl také spokojen.
Zde důkaz o našem činu:
http://www.splacoustics.cz/galerie.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ale to je tak maximum , kde bych se s iLive ještě odvážil, možná je to už lehce za hranicí.Určitě dělat takové akce trvale a za odpovídající honorář,tak bych si pořídil něco z výše uvedeného. To jen jen teorie výše uvedené kšefty výjimkou, takže si na svoje běžné akce vystačím s iLivem:-).
Zase ,aby jsme to tady nějak neidealizovali, je to pult za 10.tis Eur.Nutně vývojáři museli přistupovat na kompromisní řešení.
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

hezký fotečky , aký používaš aparát , konce a odposluchy , akými mikrofónmi si snímal symfoňák
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

Mikrofonů jsme měli hodně popůjčovaných, AKG,Shure, DPA.Přesný seznam už nemám, zabýval se tím kolega.
PA bylo 4x KF650z, basy vlastní BR 21" , monitory vlastní koaxiály RCF, zesilovače QSC PL2 a PL3 řada.

Byla to ojedinělá akce a líbilo by se mi tohle dělat. Odpovídající pult, odpovídající line-array a vhodné mikrofony, prostě pár set tisíc euro. Snad jen ty basovky bych neměnil.
Je to neuvěřitelně dynamická hudba, když za to dámy a pánové "vezmou" , běhá mráz po zádech.
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

Chcel by som ešte vedieť , ako má iLive riešené direct out na jednotlivé vstupy a tiež ako je riešený inzert pre pridanue externých efektov.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Direct-outy si můžeš poslet kam chceš(na madi,dante,ACE-pokud máš kartu, do druhého systému, na výstupy stageracku atd.) a od kud chceš (post-preamp, post-EQ,post-fader, atd.) externí efekt připojíš buď do sběrnice AUXu ( tu naroutuješ na výstup vzadu na konzoli) a zpátky do mono nebo stereo IP, nebo pomocí inzertu, který na stripu zapneš a opět naroutuješ send i return kam je potřeba. =D>

Zdeněk P.
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

Já jsem spotřeboval věci co jsem měl z výrob analogovývh páráků a vestavěl jsem do case T112 multikonektor pro připojení externího racku s efekty, který mi zbyl z analogového pultu. Můžu takto připojit 4 stereoefekty (PCM81, M3000, D-TWO,SPX990) a Tascam CD01PRO. Volný mi pak zůstal RCA pro různé kapesní přehrávače.To se nějak poslední dobou rozmohlo a vozí si na tom kapely i intra.
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

Blaha píše:Tak jsem zkusil otevřít editor, a teoreticky by tedy mělo být možné použít až 44 vstupů (až 32 ze stageboxu a zbytek z pultu, nebo přes další karty ze SB).
EDIT: Tak ne, lze maximálně 32+4stereo (EFX/ST/AES)
Chcem sa opýtať , má niekto praktické skúsennosti , ako sa dá zapojiť na SIC 32 viac ako 32 vstupov a koľko sa dá zapojiť najviac vstupov.
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

Vyzerá to tak , že na SIC viac ako 32 vstupov nikto nepoužil?
kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar »

SIC32 zvládne jen 32 vstupů + 4 stereo efektové návraty.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

A alespoň podle offline editoru to samý zvládne SiC24 (32vst.+4stereo).

Pochopitelně fyzicky má vstupů míň, ale jde to buď se SB, nebo jen routováním po vnitřních sběrnicích.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
pepto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepto »

Ak je to ako na anlógovom mixe, v prípade nutnej potreby sa dajú použiť ako normálne vstupy?
Majú aj korekcie ako každý vstup? Dajú sa pustiť aj do odposluchov?
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Jo, nahrazuje to "kalhotky".

Hele aby jsi to pochopil, zkus si ten editor stáhnout a chvilku si s tím hrát, zkoušet si routovat co tě kam pustí co s tím můžeš dělat apod.

Něco podobnýho bude mít určitě i to iLive.

Pokud jsi to teda už neudělal, ale něco mi říká, že ne :D . Minimálně si to dostaneš trochu do ruky a pak, až to budeš zkoušet "naostro" před koupí, už budeš mít přehled co, kde a jak.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Tak teď jste mne tedy dostal. Vy celou tu dobu zkoušíte jenom virtuální Compact a ani s jistotou nevíte, jestli vůbec má něco takového iLive ? Můžu se zeptat, proč ? Vy víte předem, že si rozhodně vy nebo to vaše divadlo koupí právě Soundcraft ? Mimochodem - my sice ještě nesmíme nic ani naznačovat, ale jestli si někdo teď koupí mix, ke kterému stagebox stojí takové peníze, jako u Si, tak mu velmi brzy bude do pláče, Lexicon nelexikon.

H.M.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Tak teď jsi dostal ty mě Huberte :D . Od kdy si vykáme? :D

Ono je to jinak, jsem v podobné situaci jako původní zakladatel dotazu. i 150k je pomalu SciFi na nákup pultu navíc i tak by to předpokládalo odprodej stávajícího vybavení, což není tak úplně jednoduchý.
R-72+iDR-16 je nepřijatelná jak ovládáním tak počtem vstupů, R-72+iDR-32 je nepřijatelná ovládáním, T80+iDR32 je nepřijatelná cenou. Prostě nějaký čudlíky to mit musí a navíc to nesmí svítit jako vánoční stromeček :D . Dál to prosím nebudem rozvádět, protože bychom se vrátili o několik desítek příspěvků zpátky a jelo by v podstatě to samý nanovo.
V podstatě pro nás připadá jako jediná kompromisní volba SiC24, navíc když bych mohl dosáhnout někde na cenu 130-135k vč. DPH :D .
A opravdu cena je v našem případě až na prvním místě, prostě z nějakýho balíku je potřeba vytřískat maximum, při rozumné kvalitě. A bez obav, takovej ten předvýběr jsemsi už absolvoval. Prostě není to o tom, že bych neměl přehled, ale je to otázkou priorit a ceny, a prostě iLive i přes jeho výhody je pult jiné cenové kategorie, do které se nemáme šanci najednou dostat, takže postrádá i smysl zabývt se jeho offline editorem. Když jsem třeba vybíral SM, tak jich bylo v podobné cenovce několik, a měl jsem editory ode všech, ale všechna byly někde mezi 20-23k. Jo to bych se taky mohl hrabat v editorech Si 3 nebo Vi6, ale nedělám to, protože tolik času nemám a na ty pulty taky nemám :D .

Ale momentálně je to stejně pasé, protože jednak se změnili priority a pult není ten nejdůležitější, je až za nějakejma věcma pro světlušky, mikrofonama a portama. A aby to nebylo vše, tak nám nakonec rapidně seškrtli celej rozpočet, takže se nakupovat nic nebude, resp. možná jen to nejdůležitější, takže aktuálně mají světlušky přednost.
Zamčeno

Zpět na „Mixážní pulty“