redukce 3.5 jack ( PC ) - XLR ( CX3400 )
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Už dávno ji nemám, měli jsme ji v kapele. Vlastně, když na to tak koukám my jsme měli chudší verzo buď 2x2, nebo 1x3 pásma, ale to není až tak podstatné.
Summed LOW bude asi znamenat, že sloučí basové kanály do mono, pro použití jeden SUB dva satelity.
Používat by jsi ji měl jako 2-Way (2 pásmová).
U kabelů 2 a 3 odpájení pinu 1 stínění jen eliminuje možný výskyt další zemní smyčky, stínění u symetrického vedení stačí být zapojené jen na jedné straně.
Summed LOW bude asi znamenat, že sloučí basové kanály do mono, pro použití jeden SUB dva satelity.
Používat by jsi ji měl jako 2-Way (2 pásmová).
Jo, ale už jsi nenapsal, jestli jsi zkusil takto oba kanály a jen na EM121.vyřadil jsem CX3400 a zapojil kabel č.1 ( jack 3.5 to 2x XLR) přímo do RMX 1850HD - šlapalo to v pohodě
U kabelů 2 a 3 odpájení pinu 1 stínění jen eliminuje možný výskyt další zemní smyčky, stínění u symetrického vedení stačí být zapojené jen na jedné straně.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
tak, ted to zkouším podle tebe a šlape to, nevím kde byl zakopaný pes. ( zkoušel jsem připojit EM121 na ch1 i na ch2 a hrajeto stejně.
Jenom se mi zdá že je to hrozně ukřičené ( jakoby chyběly středy ) když jsem zapojil EM121 pouze na QSC tak to hrálo trošičku ( hrozně malinko) jinak - dělá to asi ten 120hz filtr.
SUPER, díky !!
Jenom se mi zdá že je to hrozně ukřičené ( jakoby chyběly středy ) když jsem zapojil EM121 pouze na QSC tak to hrálo trošičku ( hrozně malinko) jinak - dělá to asi ten 120hz filtr.
SUPER, díky !!
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Stínění se odpojuje jen výjimečně a když je k tomu důvod, pak jen na jednom speciálním kabelu. Dělat to preventivně na více kabelech znamená nemít při jejich spojení kabel stíněný vůbec. Nevím, odkud se tato špatná praktika šíří, údajně od lidí, co drátují studia. Snad by se mohlo každému rozsvítit už podle toho, že všechny prodávané hotové kabely jsou zapojeny normálně, všechny tři piny.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
no tak u mého případu je stínění zapojeno aspoň na jedné straně. Jinak u originál jsou zapojeny 3 piny a i zem (stínění či jak to nazvat) tento kabel by měl být 3 žílový + stínění nebo 2 žílový a 2x stínění ?
Jinak k mému zakopanému psu!
Dneska jsem byl na chalupě vyzkoušet potenciál zesilovače a opět nastal problém s ch.1 !! byl jsem toho nešťastný! Doma mi to hrálo v pohodě a na chalupě mi zase nešel. hned co jsem skusil tak bylo zahýbání konektorů a ejhle! hrálo to.
Tak jsem přijel domů, odšrubuju dekl a na svorkách a i na 2kontaktech Speakonech byly studeňáky !!!! takže tak!! Opravdu byla závada na zesilovači!
tímto se Vám chci omluvit!
Ještě se chci zeptat, jaké hodnoty a průběhu jsou potenciometry na volume asi nevíte co?
Zdá se mi že ch.1 trošku zašramotí když tím otáčím - hold zesilovač už má cosik nahrané. Doufám ale že studeňáky nebudou někde na deskách
http://lojzek123.rajce.idnes.cz/RMX_185 ... G_2458.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak k mému zakopanému psu!
Dneska jsem byl na chalupě vyzkoušet potenciál zesilovače a opět nastal problém s ch.1 !! byl jsem toho nešťastný! Doma mi to hrálo v pohodě a na chalupě mi zase nešel. hned co jsem skusil tak bylo zahýbání konektorů a ejhle! hrálo to.
Tak jsem přijel domů, odšrubuju dekl a na svorkách a i na 2kontaktech Speakonech byly studeňáky !!!! takže tak!! Opravdu byla závada na zesilovači!
Ještě se chci zeptat, jaké hodnoty a průběhu jsou potenciometry na volume asi nevíte co?
Zdá se mi že ch.1 trošku zašramotí když tím otáčím - hold zesilovač už má cosik nahrané. Doufám ale že studeňáky nebudou někde na deskách
http://lojzek123.rajce.idnes.cz/RMX_185 ... G_2458.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

http://www.qscaudio.com/support/library ... mx1850.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Tady máš schema, ale je to napsané přímo na něm. Náhradní díl máme, stojí asi stovku, ale nejsem si jistý, jestli je práce pro tebe ho měnit. Bezpečnější by mělo být to tam jen vyčistit (silný vysavač a slabý štětec) a případně ještě prostříknout kontaktolem. Někdy stačí jen opakovaně protočit od dorazu k dorazu.
Ano, TEĎ máš ještě stínění zapojené aspoň na jedné straně, ale až bys to chtěl prodloužit, tak by už nebylo. Všechny symetrické linky (v analogovém audiu především, ale i jinde) jsou dva izolované, zkroucené vodiče ve stínění a na obou koncích je zapojeno všechno (stejně).
H.M.
Tady máš schema, ale je to napsané přímo na něm. Náhradní díl máme, stojí asi stovku, ale nejsem si jistý, jestli je práce pro tebe ho měnit. Bezpečnější by mělo být to tam jen vyčistit (silný vysavač a slabý štětec) a případně ještě prostříknout kontaktolem. Někdy stačí jen opakovaně protočit od dorazu k dorazu.
Ano, TEĎ máš ještě stínění zapojené aspoň na jedné straně, ale až bys to chtěl prodloužit, tak by už nebylo. Všechny symetrické linky (v analogovém audiu především, ale i jinde) jsou dva izolované, zkroucené vodiče ve stínění a na obou koncích je zapojeno všechno (stejně).
H.M.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahojte chcel by som obnovit túto tému.
Potrebujem kábel/redukciu STEREO 3,5JACK na 2x XLR do aktívnych bední (dĺžka kábla XLR-XLR 10až 20metrov - niekedy) bola by to redukcia ktorú by som použil v prípade že by sa náhodou pokazil mixpult alebo DJ konzola aby som vedel diskotéku dohrať napríklad aj s mobilu alebo s hociakého mp3 prehrávača (cez 3,5ku JACK napr. v mobile mam niekoľko hodín hudby ,,keby niečo,,)
bolo by zapojenie takéto?
Jack hrot -> pin 2 na XLR č.1
Jack prstenec -> pin 2 na XLR č.2
Jack kostra -> pin 1 na XLR č.1 a sušasne pin 1 na XLR č.2, dalej na oboch XLR prepojiť piny 1 a 3 drotovou prepojkou.
dĺžka tejto redukcie stačí 20cm no do aktiviek už idú XLRka ktoré majú 10 až 20 metrov - robilo by to nejaký bordel? (zemniaca slučka keby som to dal do notebooku a podobne...)
diky
Potrebujem kábel/redukciu STEREO 3,5JACK na 2x XLR do aktívnych bední (dĺžka kábla XLR-XLR 10až 20metrov - niekedy) bola by to redukcia ktorú by som použil v prípade že by sa náhodou pokazil mixpult alebo DJ konzola aby som vedel diskotéku dohrať napríklad aj s mobilu alebo s hociakého mp3 prehrávača (cez 3,5ku JACK napr. v mobile mam niekoľko hodín hudby ,,keby niečo,,)
bolo by zapojenie takéto?
Jack hrot -> pin 2 na XLR č.1
Jack prstenec -> pin 2 na XLR č.2
Jack kostra -> pin 1 na XLR č.1 a sušasne pin 1 na XLR č.2, dalej na oboch XLR prepojiť piny 1 a 3 drotovou prepojkou.
dĺžka tejto redukcie stačí 20cm no do aktiviek už idú XLRka ktoré majú 10 až 20 metrov - robilo by to nejaký bordel? (zemniaca slučka keby som to dal do notebooku a podobne...)
diky
2x RCF ART 412A mk2, 1x RCF ART 310A mk3, 1x Sennheiser XSW35, 2x ADJ Stinger star, 4x Eurolite LED PAR, Pioneer DDJ SZ.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, piny jsou dobře, ačkoli bych spíš říkal, že kostra z jacku jde na trojky a ty jsou propojené s jedničkami. Můžeš si takové laciné redukce udělat dvě a v jedné tu propojku vynechat anebo to mít v krabičce s konektory a vypínačem to měnit. Ovšem lepší by byl skutečný dvoukanálový dibox s trafy, případně více konektory paralelně, tak jak to řeší pro tento účel jejich výrobci. Je to potřeba dost často, protože problémy s brumem nebo rušením se můžou objevit kdekoli a nutnost cosi nečekaného do aparátu zapojit, taky. Malý jack se běžně "redukuje" na velký, který je stále jako standard na většině sluchátkových výstupů zařízení normální velikosti, takže i ten by (v krabičce) stačil. Největší problém navržené kabelové propojky je asi její mechanická stránka, ty konektory prostě "trvale nespojí jeden kabel".
H.M.
H.M.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Už som z toho dopletený.....proste potrebujem kábel/reudkciu keby sa náhodou niečo pos...alo aby som mohol rovno cez 3.5ku JACK pripojit PC/NOTEBOOK/MOBIL/MP3 prehrávač k dvom aktívnym reproduktorom RCF ART412A
Takže si mám kúpiť DI-BOX ak som to správne pochopil? Ale aký? Je ich veľa a nevyznám sa do toho...
Potrebujem aby mal stereo jack 3,5 IN alebo 2x Cinch (L a R) IN a výstup OUT 2x XLR že? Aktívny? Pasívny?
Inak keď mi to brumí (slučka) tak mám nasledovné riešenie (ukamňujete ma ale pomohlo to) viem že brumí notebook (z notebooku ide USB kábel do konzoly a brumí to sem tam aj tak) tak som z rozvodky vytrhal zemniaci kolík a keď to brumí tak do tejto rozvodky zapojím notebook a prestane to (mám ju špeciálne označenú)...tu by mi ani DI-BOX nepomohol, lebo čo do neho zapojím? USB kábel? Adaptér od notebooku? Neviem...nechám si poradiť asi by som potreboval nejaký oddeľovací trafák...
edit by admin
Takže si mám kúpiť DI-BOX ak som to správne pochopil? Ale aký? Je ich veľa a nevyznám sa do toho...
Potrebujem aby mal stereo jack 3,5 IN alebo 2x Cinch (L a R) IN a výstup OUT 2x XLR že? Aktívny? Pasívny?
Inak keď mi to brumí (slučka) tak mám nasledovné riešenie (ukamňujete ma ale pomohlo to) viem že brumí notebook (z notebooku ide USB kábel do konzoly a brumí to sem tam aj tak) tak som z rozvodky vytrhal zemniaci kolík a keď to brumí tak do tejto rozvodky zapojím notebook a prestane to (mám ju špeciálne označenú)...tu by mi ani DI-BOX nepomohol, lebo čo do neho zapojím? USB kábel? Adaptér od notebooku? Neviem...nechám si poradiť asi by som potreboval nejaký oddeľovací trafák...
edit by admin
2x RCF ART 412A mk2, 1x RCF ART 310A mk3, 1x Sennheiser XSW35, 2x ADJ Stinger star, 4x Eurolite LED PAR, Pioneer DDJ SZ.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Nejspíš tohle:
http://eshop.prodance.cz/dti/d-95988/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bohužel to nemá na vstupu malý jack, ale kabel jack/2x RCA je běžný a nemá ten problém s tlouštkou a váhou a tím trvanlivostí, jako kabel jack/2xXLR. Mně to přijde jako rozumná investice, protože toto už opravdu umí vyřešit hodně problémů tím, že to oba kanály galvanicky oddělí a výběr ze tří typů konektorů NA OBOU STRANÁCH je taky někdy penězi k nezaplacení.
H.M.
http://eshop.prodance.cz/dti/d-95988/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bohužel to nemá na vstupu malý jack, ale kabel jack/2x RCA je běžný a nemá ten problém s tlouštkou a váhou a tím trvanlivostí, jako kabel jack/2xXLR. Mně to přijde jako rozumná investice, protože toto už opravdu umí vyřešit hodně problémů tím, že to oba kanály galvanicky oddělí a výběr ze tří typů konektorů NA OBOU STRANÁCH je taky někdy penězi k nezaplacení.
H.M.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Super mašinka - ďakujem za typ
Fakt to má všetky konektory okrem malého JACKu ale to nevadí, to už je detail
Kúpim ju aj v BA na vašej pobočke? (chcem aj rozvodnicu na 380/220V už mám vybranú - chalani ju tu schválil takže čoskoro prídem na nákup)
Fakt to má všetky konektory okrem malého JACKu ale to nevadí, to už je detail
Kúpim ju aj v BA na vašej pobočke? (chcem aj rozvodnicu na 380/220V už mám vybranú - chalani ju tu schválil takže čoskoro prídem na nákup)
-
PRODANCE Bratislava
- Nováček fóra

ano kúpite to v Bratislave, DTI máme skladom a aj prepojovacie káble Jack 3,5 na 2x cinch /RCA/.
Prodance, http://www.prodance.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Vtomas
Re: redukce 3.5 jack ( PC ) - XLR ( CX3400 )
Taky se přidávám a potřebuji radu.
Výstup z Macbooka nebo zvukovky ESI Dr.DAC Nano 3,5jack -> do vstupu EQ kabelem 2 x XLR.
Z EQ dále do aktivních beden RCF ART symetrickým kabelem 10m.
zapojení jack -> 2xXLR
Hrot jacku na pin č.2 XLR1 a propojení pinů 1+3 v XLR
Kroužek jacku na pin č.2 XLR2 a propojení pinů 1+3 v XLR
Jediná zkouška která proběhla byla v garáži, bez brumů a dalšího bzučení, ale bojím se toho, že když bedny vytáhnu tento víkend na jednu akci tak může nastat problém....nebo třeba se pletu a díky tomu, že macbook má napájecí kabel se zdrojem pouze vidilci bez uzemnění.
jedinej problém co sem zjistil tak aktivky nemají rády mobilní telefon a přenos dat
Nebo mám rovnou šáhnout po DI-Boxu?
Výstup z Macbooka nebo zvukovky ESI Dr.DAC Nano 3,5jack -> do vstupu EQ kabelem 2 x XLR.
Z EQ dále do aktivních beden RCF ART symetrickým kabelem 10m.
zapojení jack -> 2xXLR
Hrot jacku na pin č.2 XLR1 a propojení pinů 1+3 v XLR
Kroužek jacku na pin č.2 XLR2 a propojení pinů 1+3 v XLR
Jediná zkouška která proběhla byla v garáži, bez brumů a dalšího bzučení, ale bojím se toho, že když bedny vytáhnu tento víkend na jednu akci tak může nastat problém....nebo třeba se pletu a díky tomu, že macbook má napájecí kabel se zdrojem pouze vidilci bez uzemnění.
jedinej problém co sem zjistil tak aktivky nemají rády mobilní telefon a přenos dat
Nebo mám rovnou šáhnout po DI-Boxu?
Po DIboxu jsi měl šáhnout hned hlavně kvůli nesymetrickému výstupu 3,5 jack.
A dál jet standardními XLR. Žádnej bastl bych na to nepájel...
-
Návštěvník
Ono žádnej bastl pájet nebudu, jde mi jen o to, že jedna zkouška a nebrumím, nebzučím po připojení macbookaKamilV píše:Po DIboxu jsi měl šáhnout hned hlavně kvůli nesymetrickému výstupu 3,5 jack.
Ano, našel jsi řešení, které neříká nic o délce kabelů k bednám a prostředí, kudy budou táhnuty.
Proto si myslím, že je lépe rovnou sáhnout po symetrii a nečekat, až to někdy někde vrčet začne.
Proto si myslím, že je lépe rovnou sáhnout po symetrii a nečekat, až to někdy někde vrčet začne.