Behringer ULTRA-DI PRO DI4000

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Mike76
Uživatel
Uživatel

Re: Behringer ULTRA-DI PRO DI4000

Příspěvek od Mike76 »

Když někdo radí blbosti... Jako že Berhinger je zlo, PC zlo, MP3 zlo ....

Co je třeba za údržbu. Třeba je potřeba ho vyčistit když to běží 24 h x 7 x 365. Občas měníš třeba i celý vrchní panel. Samotajaka jako taková taky potřebuje servis...

Pokud pravidelně servisu jest věci tak tím přede jdeš mnoha průserům.... Vím v ČR je zvykem řešit věci až když to vypadne....
Nejsem prodavač
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Občas výměna potenciometru...
Nejsem prodavač
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

2 Mike 76: Díky za toho rádoby odborníka :D - Ano "... a přitom vůbec netuší jak je dnes dělané rádio a co vlastně dokáže přenést...." ano, to je na tom to smutné, že dnes, v 21. století, jsou to se všemi nejmodernějšími technologiemi technicky i poslechově horší výsledky než s špičkovým analogem před 35 lety. A protože je tento vepřín všude a je brán jako standard ("tak se to přece dělá"), tak je to prostě v pořádku. Lékaři tomu říkají "senilní involuce", jak se takový vývoj nazývá technicky či sociologicky, to netuším. Možná se tomu dá říct prostě úpadek kvality. Proč??? Protože takhle je to přece jednodušší, pohodlnější a posluchači jsou přece stejně všichni idioti a na nějaké kvalitě zvuku jim nesejde.
Mně vůbec nešlo o to, že bys něco dělal špatně v momentě té údržby, mně to přijde celé špatně z principu. K čemu se někdo vyvíjel s SACD, s DVD-Audio, k čemu je nám, že dokážeme bez problémů zaznamenávat v 24bit/192kHz, když se nakonec vždycky najde někdo, kdo nás donutí poslouchat muziku v kvalitě MP3 64kbps? Škoda že tu údržbu děláš po půlnoci, to je totiž jediná doba, kdy rádio poslouchám - je to totiž i jediná doba, kdy se tam občas objeví hudba, kterou jsem ochoten snášet. "Sladké mámení" ani Leoš Mareš to fakt nejsou. :D Mimochodem, ještě furt ses neprásknul, o které rádio jde...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Schytali to tu jiní, schytáš to taky aby to bylo fér, nic osobního.

Ty máš nějakej problém s gramatikou, pravopisem a češtinou vůbec? Nebo máš nějakej zdravotní problém a nebo ti jen blbne třeba počítač.
Protože některé tvoje příspěvky vypadají jak kdyby je psalo 7mi letý dítě, nebo to opravdu překládal z nějakýho jazyka Google.

Jde o to, že některé jsou blbě k přečtení a některé i k celkovému pochopení, slova jsou blbě rozdělená, některá přeházená, některá chybí úplně. Pak se totálně vytrácí smysl vět. A navíc jak už tady bylo v jiném vlákně zmíněno, obraz o tom druhém se dá na fóru většinou vytvořit jen podle toho jak se vyjadřuje.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Hraje se co se hraje nejsem hudební režisér (taky nemusím třeba Aqua Babaes...) ano údržba se dělá po půlnoci.... nejlépe mezi 2:00-3:00 což je vražda pro mne...

Jinak k té kvalitě já má digitál 48 kHz, 24 bit, Mpeg Layer 2, 256 kbit/s tam kam až je to možné před (nikde ani kousek analogu), vlastní vysílač ale stejně pochybuji jestli taková kvalita přenosu má smysl...
Nejsem prodavač
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

blaha píše:Schytali to tu jiní, schytáš to taky aby to bylo fér, nic osobního.

Ty máš nějakej problém s gramatikou, pravopisem a češtinou vůbec? Nebo máš nějakej zdravotní problém a nebo ti jen blbne třeba počítač.
Protože některé tvoje příspěvky vypadají jak kdyby je psalo 7mi letý dítě, nebo to opravdu překládal z nějakýho jazyka Google.

Jde o to, že některé jsou blbě k přečtení a některé i k celkovému pochopení, slova jsou blbě rozdělená, některá přeházená, některá chybí úplně. Pak se totálně vytrácí smysl vět. A navíc jak už tady bylo v jiném vlákně zmíněno, obraz o tom druhém se dá na fóru většinou vytvořit jen podle toho jak se vyjadřuje.
Dislektik a diskgafik na druhou stranu hodně masových vrahů má super gramatiku i rukopis (ne že bys byl masovém vrah...)
Nejsem prodavač
Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas »

promiň ale podle mě je naprostá kravina vzít notebook a pouštět cokoliv z integrované zvukovky do ne zrovna kvalitního diboxu a pak to rovnou z něj pouštět ven bez jakékoliv kontroly úrovně navíc jak se tváříš tak na profi úrovni to je proste ...nevím na to nemám slov, navíc obhajovat mizernou kvalitu protože se to tak dělá, tvůj psaný projev je mizerně čitelný a pak zde poučovat že takto je to v pořádku, že ostatní mají "český zvyk" dělat věci špatně a nakonec urážet ostatní aniž bys je znal.

btw. k té údržbě je jasné že se musí udělat ale pro tento účel se dá pořídit nebo u půjčit malý mix za pár korun, dělat postupně věci co nejsou životně důležité a jak to bude nevyhnutelné tak prostě chvilku přes noc nehrát není to zas tak často...

edit: ano hrozný problém dělat v noci, dyslektik a dysgrafik jsem taky tak vím co to je a taky vím že pokud máš čas si to po sobě přečíst a to u diskuze na fóru máš tak je to jen zdechlost a lajdáctví což vlastně vysvětluje i tvůj přístup (co lze vysledovat z komentářů) k práci...
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

Ale některý masový vrazi byli docela sympatický lidi a s jejich premisami nelze než souhlasit - třeba zrovna Anders Breivik. :-D :-D :-D
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Tak technicky bez invektivy: Co je na tom DI boxu nekvalitní pokud je použit jako záloha pro FM vysílání. Prosím napiš to.

Úrovně mám správné v té záloze od zvukaře. Stejně je na výstupu normalizátor. Tak prosíím místo výkříků do tmy opět kde je problém. (V noci v rádi stejně nikdo není normálně takže opét to řeší automat jako normálně). Na RDS/LIM/MPX na vysílači je opět limiter (kvůli šipičkám které mohou vzniknout při komprese)

Takže opět pár výkříků do tmy...
Egestas píše:promiň ale podle mě je naprostá kravina vzít notebook a pouštět cokoliv z integrované zvukovky do ne zrovna kvalitního diboxu a pak to rovnou z něj pouštět ven bez jakékoliv kontroly úrovně navíc jak se tváříš tak na profi úrovni to je proste ...nevím na to nemám slov, navíc obhajovat mizernou kvalitu protože se to tak dělá, tvůj psaný projev je mizerně čitelný a pak zde poučovat že takto je to v pořádku, že ostatní mají "český zvyk" dělat věci špatně a nakonec urážet ostatní aniž bys je znal.

btw. k té údržbě je jasné že se musí udělat ale pro tento účel se dá pořídit nebo u půjčit malý mix za pár korun, dělat postupně věci co nejsou životně důležité a jak to bude nevyhnutelné tak prostě chvilku přes noc nehrát není to zas tak často...

edit: ano hrozný problém dělat v noci, dyslektik a dysgrafik jsem taky tak vím co to je a taky vím že pokud máš čas si to po sobě přečíst a to u diskuze na fóru máš tak je to jen zdechlost a lajdáctví což vlastně vysvětluje i tvůj přístup (co lze vysledovat z komentářů) k práci...
Nejsem prodavač
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

2 Mike76: "stejně pochybuji jestli taková kvalita přenosu má smysl..." - Miku, jdi do nějakého high-end studia a zkus si poslechnout kvalitní nahrávku na sestavě třeba za půl mega. Já vím, že to většina lidí nemá. Většině lidí je to skutečně "u řitního otvoru" a stačí jim, že někde něco odněkud chrchlá. Ale nemyslím si, že by se tomu museli "demokraticky" přizpůsobit všichni, a protože rádio je pro všechny, tak by mělo respektovat požadavky i těch "horních 10.000" a vysílat na takové technické úrovni, aby to odpovídalo jejich nárokům. Nemyslím tím, že by muselo odbavovat z CD playeru firmy KRELL za 890.000,- (to fakt existuje, i když jsi o tom možná ani neslyšel), ale iPAD už je dost na hraně. kde je hranice, jak kterou už bys nešel - budeš hrát ze svýho mobilu? Že vlastně rádio z něčeho podobnýho vysílá trvale? Co třeba kazetovej walkman z Číny?

Byla doba, kdy jsme byli "Hi-Fi" fandové a každý se snažil dosáhnout co nejlepšího myslitelného výsledku - přestože technologie měly svoje omezení. Dnes není nižší kvalita způsobena technologickým omezením, ale tím, že "na tom přece nezáleží?" V čem to kurwa žijeme?!

A mimochodem, zkus se v tom hi-end studiu zeptat, jestli tam náhodou nemají kotoučovej magnetofon, třeba REVOXe B77 a nějakou solidní nahrávku na 38 kvaltu (to se klidně může stát, spoustu těchhle obchodů vedou a vlastní "postižení" starší chlápci, fandové "starejch krámů") - víš, takhle to hrálo už před těma 35 lety...

Odpovím Ti za Estegase - Laciné součástky, mizerné pájení, co nejlevnější a tudíž mizerná trafa, zkreslení. Jako většina výrobků Behringer je i tento "placebo" určené pro neznalé amatéry, kteří na nic lepšího nemají a leckdy ani nevědí, že existuje nějaké BSS nebo Radial.
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

sorry: ...hranice, za kterou... - už jsem z toho taky disgrafik :D
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

Úrovně mám správné v té záloze od zvukaře. Stejně je na výstupu normalizátor. Tak prosíím místo výkříků do tmy opět kde je problém. (V noci v rádi stejně nikdo není normálně takže opét to řeší automat jako normálně). Na RDS/LIM/MPX na vysílači je opět limiter (kvůli šipičkám které mohou vzniknout při komprese)
To je pristup tedy. Prave kdyz se spoleha na automaty, tak to zni tak, jak to zni. Poslechni si treba Vltavu, kde to hraje bez tech vasich optimodu, leveleru apod. Tam je mozne slyset hudbu s hezkou dynamikou nebo rozhlasovou hru podle toho, jak jsem ji smichal ve studiu. (Hraje to nahlas, kdyz jsem to tak chtel a potichu take)

Kdyz se nebudes bat napsat, co to je za radio, tak se treba mnoho vyresi. Pokud hrajete pro pet lidi, tak ten behringer chapu. Ale jestli je to vetsi radio, tak to nechapu. Mit na odbavovacim pracovisti "levny cinsky" di box je dalsi prasarna. Myslim, ze vsichni tady na foru mame s Behringrem zkusenosti. A rozhodne proste takove levne zarizeni tam nepatri. Kdyz pomineme zvukovou kvalitu (ktera nemusi byt vylozene spatna), tak dalsi dulezitou vlastnosti je spolehlivost. A ja jsem za zvukarskou karieru zazil hodne nefungujicich behringru. Vlastne jsem si ted uvedomil, ze taky vlastnim tento dibox a i kdyz nebyl nidky extremne zatezovan, tak uz mam problemy s tlacitky. Narozdil od BSS nebo Palmer diboxu, ktere pouzivam mnohem casteji a funguji bez jedine vady.

Takze treba vysilat reklamy pres DIBOX behringer bych si netroufnul.
Mike76
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mike76 »

Tak ještě jednou a pomalu ten Behringer se používá jako ZÁLOHA (prosím přečíst), iPad je ZÁLOHA tedy v noci na dvě hodiny cca jednou za dva měsíce... FM rádio hraje max. do 15 kHZ opravdu tam SACD nemá smysl... Když začínám zásluhu tak se poslouchám zpětně celou trasu a stejně mǎm automatický monitoring který mi zavolá kdybych hrál ticho....

Řeknu ti za rok jak to funguje ale předpokládám že ta krabice i přes pomluvy bude úplně normálně fungovat...

Mimochodem opět žádný technický parametr jen obecné kecy typu špatná trafa, špatné pájení, špatná tlačítka....

PS: kdyby ty jsi viděl jak rozhlas tu Vltavu vysílá a ty jejich procesory Phobos :-))))
Nejsem prodavač
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

A nemá v tom Phobosu prsty Deimos z Prodance?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Už jsme hodně mimo téma DI4000, co to přejmenovat na kvalita vysílání v rádiích?

Nicméně - vraťme se na zem.
Komerční stanice nejsou klub hifistů, nevysílají pro náročné posluchače, neurčují etalon kvality ani po technické ani po kulturní stránce.
V ČR máme přesně tolik kvalitních rádií, hrajících hodnotný program a vysokou kvalitou, kolik si jich sami platíme.
Pak tu máme nějaký povinný ČRO, který hraje podle nějakého zákona a přibližně tak, aby většinu svých posluchačů moc nenaštval (nikoliv aby je potěšil, to se nedá, protože prakticky neexistuje názorový a žánrový průnik).
A komerční rádia hrají tak, aby se uživila a případně něco vydělala, tomu odpovídá obsah vysílání i technické provedení. Lidem, ochotným poslouchat celý den komerční (rozuměj reklamní) stanici je úplně šumafuk, jestli v noci hrají z SACD nebo Ipadu.
Dělám, co mě baví.
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“