Folie na sklo pro potlačení ozvěny
-
- Reklama
Re: Folie na sklo pro potlačení ozvěny
Je mi jasné že ty jsi se narodil uměl jsi vše bohužel ne všichni to tak mají. A doknce jsou lidé co přijdou a učí se to!
Nejsem prodavač
To co říkáš, je buď úplně mimo, nebo jsem přes veškerou snahu nepochopil, co ses snažil sdělit.
Samozřejmě, že se moderátor rádia musí naučit pracovat s mikrofonem. Asi hned jako první věc, než se začne vysílat. A upravovat kvůli němu pracoviště, protože to ještě neumí, je podivné. A jen konstatovat, že je na zabití... tak ho vyměňte, ne?
Samozřejmě, že se moderátor rádia musí naučit pracovat s mikrofonem. Asi hned jako první věc, než se začne vysílat. A upravovat kvůli němu pracoviště, protože to ještě neumí, je podivné. A jen konstatovat, že je na zabití... tak ho vyměňte, ne?
Mike - kdyby ses alespoň snažil poskytnout všechny informace a ne to upouštět, jak skleníkové plyny... a nebo odpovědě alespoň na polovinu kladených dotazů, když už tady lidé tráví svůj čas bez nároku na honorář tím, že se ti snaží pomoci....
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
-
MADMAX
- Uživatel

Ad moderátoři: já bych se tolik nerozohňoval - jak už napsal Vlidimir Iljič Uljanov, člověk musí dělat revoluci s lidmi, které má reálně k dispozici, žádní ideální nejsou. Kupříkladu zpěváci - můžete stokrát do omrzení opakovat "mikrofon se nedrží za bambuli" a včera jsem zpoza monitorového pultu sledoval Kryštofa z Portless, jak drží svoji vlastní (!) Shure KSM9... dlouholetý, zkušený zpěvák, neváhal bych říci profík; jedno mu zvuk vokálu asi není, když investoval do vlastního majku nějakých 15 litrů, ale s držením se zjevně neuhlídá...
MAD
Pracoviště se neupravuje kvůli jednomu moderátorovi ale pro to aby bylo příjemné pro práci více méně všem mění se stůl koberec tak prostě uvažujeme jak to udělat co nejlépe v rámci možností.
Mikrofon je AUDIX CX-111 směrová charakteristika Cardioid
Mikrofon je AUDIX CX-111 směrová charakteristika Cardioid
Nejsem prodavač
Jsem rád zě pracuješ s moderátory komferenciéry kteří jsou perfektní a umí mluvit perfektné na mikrofon. Bohužel my žijeme v reálném světě a né vždy to tak máme ale gratuluji ti.KamilV píše:To co říkáš, je buď úplně mimo, nebo jsem přes veškerou snahu nepochopil, co ses snažil sdělit.
Nejsem prodavač
Jsi zbytečně uštěpačný. Na live akcích pracuju často s amatérskými moderátory - a i s nimi je řeč rozumná, řeknu jim co a jak a oni se snaží. U profi moderátorů v rádiu bych prostě čekal jiný přístup. Napsal jsi, že řešíš situaci, kdy jsou moderátoři na zabití, protože nemluví na mikrofon. To je trochu něco jiného, než "příjemně znějící místnost", jak píšeš teď.
No a co to sklo? Je potřeba jeho funkce přes celou plochu? Pokud jde jen o průzor do režie, protoč na zbytku prostoru neuděláte předstěnu, když už není možné to sklo zrušit plošněji?
No a co to sklo? Je potřeba jeho funkce přes celou plochu? Pokud jde jen o průzor do režie, protoč na zbytku prostoru neuděláte předstěnu, když už není možné to sklo zrušit plošněji?
Ach bože....už i Kamil
. ve špeluňce, vycpané molitanem, nedostaneš nikdy příjemný zvuk a sklo bude nejmenší problém, který lze snadno negovat kardioidou....
Jak jsem se už asi 4x dotazoval, zajímal by mě skutečný akustický projev onoho "problému" v nahrávce, pořízené v oné místnosti. Zatím marně....
Jak jsem se už asi 4x dotazoval, zajímal by mě skutečný akustický projev onoho "problému" v nahrávce, pořízené v oné místnosti. Zatím marně....
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
Já to nedokážu popsat pošlu ti nahrávku ale teď jsem mimo.
Sklo přes celou zeď tam prostě někdo před 15 ti lety zazdil i se skleněnými dveřmi tak to je, já to nevymyslel ani neudělal.
Jak by měla vypadat taková malá místnost na nahrávání když molitan je špatně?
Sklo přes celou zeď tam prostě někdo před 15 ti lety zazdil i se skleněnými dveřmi tak to je, já to nevymyslel ani neudělal.
Jak by měla vypadat taková malá místnost na nahrávání když molitan je špatně?
Nejsem prodavač
-
Návštěvník
No ještě že tam nemáte zazděného moderátora z před 15 lety, to by mohl být už v rozkladu
.
Chápu, že slova jako "akustická měření", "projekt", "doba dozvuku", "hluk pozadí", "kmitající panel", "difusor", "dutinový rezonátor"... jsou v tomto vlákně považována za sprostá a nehodná diskuse, natož zamyšlení...Mike76 píše: Jak by měla vypadat taková malá místnost na nahrávání když molitan je špatně?
Nicméně domnívám se, že když se chce někdo PROFESIONÁLNĚ věnovat nějakému oboru (třeba vysílání), měl by k tomu mít i odpovídající znalosti, o čemž jsi, Mike, (nejen v této konkrétní diskusi) zatím příliš nepřesvědčil.
Jestliže to má být opravdu rozhlasové studio (hlasatelna), začal bych velmi podrobnou četbou ČSN 73 0526. Už z prvního pohledu do tabulek (bez měření) se dá usoudit, jestli v dané místnosti je vůbec reálné očekávat, že by šlo studio zřídit. ("Malá místnost na nahrávání" je problém - fyziku neokecáš).
Čím problematičtější prostor z hlediska geometrie a použitých stavebních materiálů, tím náročnější výpočet a následná realizace. Nezapomeň, že to, co Ty nazýváš "příjemný zvuk" je právě to, co se píše ve zmíněné normě. Dobře to změřit, spočítat, navrhnout a udělat rozhodně nestojí dvacetikorunu a lidí, kteří to v ČR umějí, není zase tak neomezené množství.
Udělat to na základě značně neúplných informací pomocí (byť i poměrně odborného) diskusního fóra a materiálově metodou "Béďa Trávníček" opravdu nejde. Metoda pokus-omyl v tomhle nefunguje a ještě stojí hromadu peněz.
Jestli máš zájem, nějaké funkční studio (nebo i několik) Ti můžu ukázat, abys věděl, do čeho se pouštíš. (V případě zájmu napiš do SZ).
Hezkej večír a tak...