Behringer ULTRA-DI PRO DI4000
-
- Reklama
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: Behringer ULTRA-DI PRO DI4000
No, já bych tedy opravdu doporučil spíš tobě, abys to dostudoval, sice se dá to nejjednodušší Dolby (B) označit za dost složitou dynamickou preemfázi/deemfázi, ale obráceně už to říct nejde. Tedy i z mého hlediska není v FM vysílání nic, co by mělo cokoli společného s firmou Dolby. Je tam jen nějaký ten kondenzátor navíc 
Můžeš mi to věřit, já jsem kdysi jak ty přijímače, tak ty magnetofony stavěl, protože na koupi v Tuzexu nebylo. Stavění tenkrát neznamenalo nákup okonektorovaných dílů a jejich zastrkání do sebe, ale probíhalo na "součástkové úrovni".
H.M.
Můžeš mi to věřit, já jsem kdysi jak ty přijímače, tak ty magnetofony stavěl, protože na koupi v Tuzexu nebylo. Stavění tenkrát neznamenalo nákup okonektorovaných dílů a jejich zastrkání do sebe, ale probíhalo na "součástkové úrovni".
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
S firmou Dolby to nic společného nemá proto jsem to taky dal do uvozovek. Nejde o firmu ale o principy. Preemefáze i deeemfáze se používala jak u pásek tak u LP a dokonce může být u CD ...
Samozřejmě že dnes se to už to jaksi tím kondenzátorem a dvěma odpory nedělá ... (neboj taky jsem to stavěl)
Samozřejmě že dnes se to už to jaksi tím kondenzátorem a dvěma odpory nedělá ... (neboj taky jsem to stavěl)
Nejsem prodavač
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Tak ti přece musí být jasný rozdíl. Ani RIAA křivka ani ta ještě mnohem jednodušší úprava u FM nemají s čímkoli od Dolby společné skoro nic, to by ta firma ani nikdy nevznikla. Zkus si rozpitvat poslední jejich analog (Dolby SR, opět na všech 35mm kinopásech desítky let, my jsme na něj naposledy jeli letos v srpnu v letňáku). Tam už ani o tom principu nejde mluvit, zavádělo by to. Principielně je to mnohapásmový kompander.
Tohle jsou věci, na kterých běžela všechna studia na celém světě snad dvacet let a ty nahrávky dodnes minimálně obstojí. Kdyby existovalo levné a rozšířené a spolehlivé analogové záznamové medium (včetně stroje samozřejmě), tak by se to asi používalo déle.
H.M.
Tohle jsou věci, na kterých běžela všechna studia na celém světě snad dvacet let a ty nahrávky dodnes minimálně obstojí. Kdyby existovalo levné a rozšířené a spolehlivé analogové záznamové medium (včetně stroje samozřejmě), tak by se to asi používalo déle.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz