YAMAHA MG 16/4 vs. MG 16/6 FX

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
PetrMikes
Uživatel
Uživatel

YAMAHA MG 16/4 vs. MG 16/6 FX

Příspěvek od PetrMikes »

Ahoj jsem začínající zvukař a začínám studovat zvukový střih.chtěl bych se vás zeptat,jestli mi někdo poradí jestli jsem vybral dobrý mix pult.je to na zvučení menších kapel. Nejsem si jistý,jestli mám koupit s integrovaným efektovým procesorem(MG 16/6FX),nebo bez něj (MG16/4)a koupit přídavný. nebo jestli s integrovaným a ještě přídavný.jako efektový procesor se mi libil Behringer DSP2024P co na něj říkáte? chtělo by to asi ještě nějaký ekvalizér že?a jako ekvalizér se mi do začátku líbil Behringer FBQ1502 . co na to říkáte? nebo je to zbytečné? budu rád když mi poradíte.diky Petr
Rastika
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Rastika »

Zdarec osobne mne najviac vadi ze tie mixpulty maju malo auxov.
pre zvucenie kapely a najma pre moznost nastavenia odposluchu pre
kazdeho zvlast je to nevyhoda.radsej by som sa poobzeral po inom mixe.
Behringery ako efekty by som nebral.da sa zohnat aj lepsie znacky spod
ruky za zaujimave ceny.
PetrMikes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrMikes »

no do odposlechu pouštíš vzdy jen jeden nastroj?ja jich tam poustel vzdy vic.kdyz stojej u sebe.ma to 3 aux sbernice.tak to je na tri monitory ne?to by mi stacilo.no a podskupinama si davam to co chci do jaky aux sbernice??tak mi prosim porad jaky mix by si si vybral.diky
Rastika
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Rastika »

Zdarec do odposluchu pridavam kazdemu to co konkretne chce a pozaduje
samozrejme to zalezi od toho poctu auxov.tri je dost natesno.
nahodou budes zvucit vacsiu kapelku a to nehovorim keby si chcel
pridat aj nejake efekty cez auxy tak to je uz obmedzujuce ale mozno tebe
budu stacit aj tie tri.cenovo asi nema konkurenciu.ja by som si pozrel
este Soundcraft Spirit Fx16,alebo spominane tu na fore Allen&Heath WZ 14/4/2.podskupinami si nedavas co chces do akej aux sbernice tuto
otazku moc nechapem?
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Petře, zkus si prosím jednou pro vždy vsugerovat, že Behringer nedělá už skoro žádné přístroje pro muzikanty, nic tím nezkazíš a nehodíš drahocené peníze do kanálu. Kromě obstojných konců EP1500 a EP2500, co by napodobenin originálů od QSC RMX, už nevěř raději ničemu od této značky. Potřebuješ-li levný EQ a ne šumový generátor s rozplizlými pásmy, objednej si na www.prodance.cz Tapco Tweeq 2x31 pásem, postačí Ti na něj něco málo přes 4 litry. Pult si vyber taky tam, doporučím pro začátek a začátečníka minimálně Allen&Heath, model PA20, cena s DPH u něj uvedená je jen pro konkurenci, aby moc neřvala, skutečná cena se bude blížitit té bez DPH, informuj se na prodejně. Získáš pult, který má vlastnosti o hodně dražších, vyšších řad této značky, velmi slušný efekťák je uvnitř, na výstupu má pult 4- pásmový parametrický ekvalizér. Na Jámahu bych pro jistotu "hodil kaďáles", tato značka prý už také není co bývala. Zmíněný efektový procesor od Behringera mě na živé hraní naprosto zklamal (kámoš ho má v racku, já bych to nechtěl ani zadarmo - k čemu?), jako by tam nic nebylo, z banky "efektů" nešlo nic kloudného vybrat. Pokud bys bral pult bez efekťáku a ekvalizéru, tak osvědčený, laciný "veterán" je třeba Alesis Microverb 4, levněji než klasicky v Intonu ho pořídíš na www.knsound.cz . Hodně zdaru, čti diskuse, ptej se tady i na fóru Prodance, zvažuj a pak teprv nakupuj!
PetrMikes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrMikes »

jj děkuji.o behringerech jsem toho četl tolik,ze uz jim opravdu nedavam žádnou šanci.pockrát děkuju za vaše informace.čtu jak jen se dá,abych získal trošku prehled:)
Tudy
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tudy »

Já bych až tak skeptický nebyl. Stará dobrá MX řada takový průser nebyl a dnes se dá sehnat za babku.
Super věc z dnešní produkce je třeba linkový submix RX1602...
Behringer je sice levná značka, ale dají se v jejich produkci najít dobré kousky (např MIC100).

Co se týče multiefektu, tak Alesis na reverby žádná špička není (odpovídá ceně). Dal bych přednost nějakému Lexiconu - MPX500/550 je dnes již dobře sehnatelný kolem 8tis.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Franiku a PetrMikesi, to je jako rict ze Skodovka vyrabi spatny auta.

Behinger v soucasnosti vyrabi a dodava 278 vyrobku ... a nejde rict ze "Behringer je na hovno" protoze to je u kazdy ty veci jinak. Nektery se nepovedly, ale jsou veci, ktery se povedly a veci ktery fungujou excelentne. Tak je to u kazdy firmy s takhle sirokym sortimentem ...

Jo a jeste kdyz tu vidim ze sla rec o efektech tak Alesis zrovna neni moc daleko od Behingera (navic treba REV2496 funguje velmi dobre). Pokud to chces na zivo tak maximalne skvela zalezitost je Lexicon MX200. Je to jednoduchej a rychlej dvouengine a ma vcelku dobry algoritmy.
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Tudy píše: Já bych až tak skeptický nebyl. Stará dobrá MX řada takový průser nebyl a dnes se dá sehnat za babku.
Super věc z dnešní produkce je třeba linkový submix RX1602...
Behringer je sice levná značka, ale dají se v jejich produkci najít dobré kousky (např MIC100).

Co se týče multiefektu, tak Alesis na reverby žádná špička není (odpovídá ceně). Dal bych přednost nějakému Lexiconu - MPX500/550 je dnes již dobře sehnatelný kolem 8tis.

Vycházel jsem z toho, že Petr chce koupit mix fuglovku, ne starý, proto doporučuju PA20, dělal jsem s ní, mohu ji s klidem doporučit. Behringer prostě nee, nejde o láci, ale o parametry, opravitelnost a hlavně o životnost.

Alesis nechci srovnávat s Lexikonem, chtěl jsem opět doporučit něco levnějšího, spolehlivého a hlavně to, co mám vyzkoušené. Navíc se Petr chtěl přece vlézt při koupi pultu do 20.000, tak proč k němu hned Lexikon za 8litrů? PA20 má přijatelný efekťák uvnitř, Alesise jsem uvedl je pro úplnost, kdyby vybral něco levnějšího bez procesoru.
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

safa píše: Franiku a PetrMikesi, to je jako rict ze Skodovka vyrabi spatny auta.

Behinger v soucasnosti vyrabi a dodava 278 vyrobku ... a nejde rict ze "Behringer je na hovno" protoze to je u kazdy ty veci jinak. Nektery se nepovedly, ale jsou veci, ktery se povedly a veci ktery fungujou excelentne. Tak je to u kazdy firmy s takhle sirokym sortimentem ...

Jo a jeste kdyz tu vidim ze sla rec o efektech tak Alesis zrovna neni moc daleko od Behingera (navic treba REV2496 funguje velmi dobre). Pokud to chces na zivo tak maximalne skvela zalezitost je Lexicon MX200. Je to jednoduchej a rychlej dvouengine a ma vcelku dobry algoritmy.

Možná podle Tebe "říct jako". Podle mě srovnávat Škodovku a Behringera je dost urážka právě pro tu Škodovku, to bych si nikdy nedovolil :-))).

Než bych jako nějaký tuctový komerční zákazník počítal kolik Behringer vyrábí výrobků, radši koupím něco od Rane i kdyby měli v katalogu jen 10 druhů výrobků celkem. Že se Behringerovi "některé výrobky nepovedly" - spíš bych chtěl vědět, které se povedly, bylo by to kratší (navíc když se něco nepovede, nemá se to prodávat, solidnější firmy to nedělají). Možná se celkem povedla kopie QSC RM2450, čili EP2500 (a to pochopitelně s hodně odřenýma ušima). Já hlupák starý, hlava děravá, jsem si pochopitelně koupil zatím dva RMX2450, mohl jsem za ty peníze mít už čtyři EP2500, že jo...

Za GL2200-424 od Alána jsem já blbec v Prodancu vyhodil 57.5 litru, vždyť je to veterán, co se právě přestal vyrábět! Přitom tamtéž za 20 litrů jsem si mohl koupit a Petrovi následně doporučit třeba MX 3242X, ale to bych už v noci klidně nespával.

Alesis je podle mě hodně daleko od Behringera. Měl jsem tu čest s Virtualizer Pro DSP2024P, slušně řečeno Bohumilem Stejskalem - "S..č.a, že sa to nehodilo žrať!" , ani těch 24 bitů tomu nepomůže oproti pouhým 18 u Microverbu 4.
PetrMikes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrMikes »

tak ted semvybral uplne jiny pult z jineho soudku.CFX16 MKII
od mackieho.PA20 už je za 24000 .jaky nazor mate ne tenhle mix? nevim jestli se da srovnávat s pa20 .kazdopadne slysel jsem tu yamahu,a jsem rad ze sem ji nekoupil.diky za odpoved
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Zvážil jsi to dobře? Vystačíš určitě s jedním laditelným středem na EQ? U PA20 je aspoň pevná 250-ka navíc, časem bys to pocítil sice také jako jisté omezení , ale díky Bohu, že je tam aspoň toto. Nevadí Ti centrálně spínaný Phantom u Mackieho? Stačí Ti 70mm dlouhé fadery? Byl sis pult ošahat na prodejně? Zvukově s ním zkušenosti nemám, jedině by se Ti líbil po této stránce více než PA20, pak samozřejmě nelze nic namítat.
PetrMikes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrMikes »

jak to myslis pevný laditelny stred?co je to 250? fanthom mi nevadi.fadery se mi zdaly v pohode.zvuk to melo vyborny.a nejakyten efektak to ma taky ne?
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

250ka je potenciometr, kterým přidáváš či ubíráš nižší středy kolem 250Hz. Využívá se praktického poznatku, že práce v okolí této frekvence je i v případě přeladitelných korektorů vyspělejších mixů nečastější.
Centrální Phantom Ti začne vadit v případě, že potřebuješ připojit někam nesymetrický zdroj signálu zejména, když používáš jeden vstupní XLR jak pro mikrofonní tak i linkové signály (live mix nablble nepřepíná mezi mikrofonním XLR a linkovým Jackem, nýbrž zařazuje do cesty pouze útlum). Fadery 70mm... no dá se, ale... Pokud chceš mix používat k ozvučování stále stejné kapely "z pódia", kde se to drátuje pokaždé stejně, jednou nastaví atd, pak uvedená omezení tolik nevadí. V případě vážnější práce a ozvučování hudebních skupin na kšeft bych volil raději PA20
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Ota to napsal jako vždy perfektně, srozumitelně a přesně. Na serióznější živé hraní v terénu opravdu PA20. Těch pár ušetřených tisícovek na Mackie (i když za tu cenu v zásadě nic proti němu) budeš časem strašně proklínat. Pro barové kapely ten Mackie bohatě stačí, drátují vždy stejně nastaví se to jednou za večer a je to. U PA20 časem taky sáhneš na pomyslné dno, ale pořád budeš vzhledem k jeho pořizovací ceně naprosto spokojený.
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“