zatlumení prostoru - plechový zvuk
-
- Reklama
-
efendidawe
- Uživatel

zatlumení prostoru - plechový zvuk
Chtěl bych se zeptat jakým materiálem mám vypostrovat budku na nahrávání? půjde o dřevěnou budku o rozměch 200 výška, 75 cm délka, 75 cm hloubka. Jde mi o to abych dosáhnul toho, aby zvuk nebyl takový "plechový".Nemám peníze na absorbéry atd. Poradíte mi někdo?
----------------
Pozn. admin: další dvě identické otázky jsem z jiných témat odstranil
----------------
Pozn. admin: další dvě identické otázky jsem z jiných témat odstranil
Jednak mi přijde ta budka trochu malá, druhak bych asi volil ty rozměry podle doporučených poměrů - tohle bude zrovna vytvářet díky příčným módům "ďoury a hrby", navíc, vzhledem k těm malým rozměrům, na celkem vysokých frekvencích. Třeťak: dřevo není špatný, než to začneš tlumit, nejdřív to odskoušej - takhle bys to mohl lehce přetlumit. Čtvrťak: koukni na audiopro.cz, tam se prodává takový šikovný paravánek okolo mikrofonu, který tohle řeší a nemusíš stavět budku.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... plata od vajicek jsou super! Uzasne to vypada ... sice to akusticky nic nedela ale vypada to skvele. Polystyrenovy desky jsou taky fajn, v budce bude bezvadne teplo i v zime ... i kdyz akusticky se toho taky moc nezmeni.kalfar píše:No tak obecně se dost používají plata od vajíček. Pod ně se dá ještě dát nějaké polystyrenové desky.
... to uz je lepsi, i kdyz ne samospasitelne. Ono obecne v takhle malym prostoru se duneni tezko vyvarujes to (basy) je v tak malym prostoru takrka nekontrolovatelna vec. Nejlevnejsi co trochu (!!!) funguje od 400Hz vejs jsou fakt ty koberce a pripadne naraseny tezky zavesy (divadel ni samet nebo oponovina).[/quote]Pokud nebudeš mít ani jedno, tak alespoň nějaký látky na stěny, např. koberce nebo těžké závěsy.
... protoze na tom asi neco budeP.S.: proč mám takový pocit že budeš nahrávat v kadibudce???
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... jmenuje se Reflexion Filter a vyrabi ho anglicko-cinska firma sE electronic ... ale asi bude drazsi nez stare leckde vyhozene koberce:Kuba píše:koukni na audiopro.cz, tam se prodává takový šikovný paravánek okolo mikrofonu, který tohle řeší a nemusíš stavět budku.
http://shop.audiopro.cz/katalog/se_elec ... Filter.htm
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
efendidawe
- Uživatel

plechový zvuk
Jak velká by tedy měla být? Budu v ní nahrávat pouze mluvené slovo, maximálně vokály,né nástroje, proto jsem myslel, že tyhle rozměry stačí?
Nějak mi straší v hlavě něco jako 20m krychlových. Ruku do ohně bych za to ale nedal, nikde to nemůžu najít. Faktem je, že na mluvené slovo by to snad mohlo stačit. Našel jsem ale ty poměry: např: 1:1,28:1,54 nebo 1:1,14:1,39 nebo 1:1,6:2,33 .....(opsáno z Vlachého). Otázka je, jestli to platí i pro takhle malý rozměry. Ale na Netu se dá najít spousta mode kalkulátorů, některý z nich rovnou řeknou, že je místnost malá. Proč Ti zní místnost plechově?
-
efendidawe
- Uživatel

Re: plechový zvuk
[quote="efendidawe"]Chtěl bych se zeptat jakým materiálem mám vypostrovat budku na nahrávání? půjde o dřevěnou budku o rozměch 200 výška, 75 cm délka, 75 cm hloubka. Jde mi o to abych dosáhnul toho, aby zvuk nebyl takový "plechový".Nemám peníze na absorbéry atd. Poradíte mi někdo?
----------------
Proč se s tím tak TRÁPIT ? Když chceš NAHRÁVAT na WC , tak používej (H-Sluchátka)
Gustav
--------------------------------------------------------------------------------------
----------------
Gustav
--------------------------------------------------------------------------------------
Třeba tady: http://www.linkwitzlab.com/rooms.htm -zhuba v prostředku je xls kalkulátor (bohužel počítá ve stopách). Přemýšlím, jestli radši nepořešit tu místnost, než postavit telefonní budku, která tam přecijen bude asi v běžném pozoru překážet (počítám, že ji nemáš spec. pro nahrávání). Taky existují softwary (i freeware), který s jistou pravděpodobností (záleží na tom, jak kvalitní mikrofon a reproduktory člověk sežene) zanalizují, kde je problém.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: plechový zvuk
... cim vetsi tim lepsiefendidawe píše:Jak velká by tedy měla být? Budu v ní nahrávat pouze mluvené slovo, maximálně vokály,né nástroje, proto jsem myslel, že tyhle rozměry stačí?
http://shop.audiopro.cz/katalog/prostorova-akustika/
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
efendidawe
- Uživatel

-
efendidawe