Nazvučení zpěvu
-
- Reklama
Nazvučení zpěvu
Ahoj,
mym malej dotaz. Tak nějak se postupně ponořuju do tajů nahrávání, ale chybí mi zkušenosti... Nahrávám si věci v domácím, studiu, celkem nic závratného, ale zatim to stačí. Nicméně pořád bojuju se zpěvem... Je nějaký alespoň trochu universální postup jak "připravit" a nahrávat zpěv? Je lepší mít v cestě ještě nějaký preAMP (v tuhle chvíli mam jako zesilovač Lexico Alpha). Mikrofon mam kondenzátorový APEX 415, zpívám přes pop filter, ale stejně ve výsledku ten zpěv není "to pravé"... Chybí tomu ten správnej "drajv" a prostorovost.. Jo, tu sice můžu dodat nějakym hallem, ale raději bych ji tam měl přirozeně...
Poradil by jste mi někde co je třeba fajn si ještě k nahrávání pořídit, případně nějaké fígle..
Jsem doopravdy v začátcích tak prosím omluvte možná trochu hloupé dotazy...
Díky moc,
ahoj Kuba
mym malej dotaz. Tak nějak se postupně ponořuju do tajů nahrávání, ale chybí mi zkušenosti... Nahrávám si věci v domácím, studiu, celkem nic závratného, ale zatim to stačí. Nicméně pořád bojuju se zpěvem... Je nějaký alespoň trochu universální postup jak "připravit" a nahrávat zpěv? Je lepší mít v cestě ještě nějaký preAMP (v tuhle chvíli mam jako zesilovač Lexico Alpha). Mikrofon mam kondenzátorový APEX 415, zpívám přes pop filter, ale stejně ve výsledku ten zpěv není "to pravé"... Chybí tomu ten správnej "drajv" a prostorovost.. Jo, tu sice můžu dodat nějakym hallem, ale raději bych ji tam měl přirozeně...
Poradil by jste mi někde co je třeba fajn si ještě k nahrávání pořídit, případně nějaké fígle..
Jsem doopravdy v začátcích tak prosím omluvte možná trochu hloupé dotazy...
Díky moc,
ahoj Kuba
Nazvučení zpěvu
Třeba y pomohlo udělat si vhodné akustické přostředí na nahrávání. Třeba jako je v tomhle videu http://www.rodetv.com/rodemic/room-acou ... -freedman/. Je to udělané tak že uslyšíš i ty rozdíly 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Nazvučení zpěvu
No já se obávám, že bez umělýho reverbu se domácím nahrávaní vokálů neobejdeš. Přirozenej reverb si žádá velmi dobře (a tudíž taky velmi draze) akusticky upravenou místnost (a tím nemyslím obligátní pobití stěn platama vod vajíčekGrazlll píše:Chybí tomu ten správnej "drajv" a prostorovost.. Jo, tu sice můžu dodat nějakym hallem, ale raději bych ji tam měl přirozeně...![]()
Nazvučení zpěvu
Děkuju za rady
Jen nevim jak se bude děvče koukat na to až obiju stěny izolací..
Ale nějak to pošéfuju..
Jinak vim, že zkoušením si člověk hodně osahá, ale ať nemusim složitě hledat a testovat - nemáš nějaký osvědčený, který by si mi doporučil?
Jinak vim, že zkoušením si člověk hodně osahá, ale ať nemusim složitě hledat a testovat - nemáš nějaký osvědčený, který by si mi doporučil?
Nazvučení zpěvu
Ve tvém multitrack softu žádný reverb není?
Nebo pokud chceš něco v HW, tak Lexiconem neuděláš chybu, třeba MX200 (snad jsem se nesekl v čísle) nestojí vůbec moc a rozhodně nebude nejslabším článkem tvého hudebního řetězce.
Nebo pokud chceš něco v HW, tak Lexiconem neuděláš chybu, třeba MX200 (snad jsem se nesekl v čísle) nestojí vůbec moc a rozhodně nebude nejslabším článkem tvého hudebního řetězce.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nazvučení zpěvu
Já bych ho do HW zatím nesměřoval - sice nic nevíme o jeho zkušenostech, ale toto je o znalostech routování a vůbec je tu pár praktik navíc. SW plug-in je podstatně jednodušší na správu a práci jako takovou; na začátek rozhodně nejvýhodnější.
P.
P.
Nazvučení zpěvu
Šmarjá... Znám routování z počítačové síťařiny, ale v té zvukové jsem neměl ani páru, že něco takového existuje 
Zkusim se tim tedy trochu prohrabat a snad najdu něco co tomu trochu pomůže
Díky moc kucíí
Zkusim se tim tedy trochu prohrabat a snad najdu něco co tomu trochu pomůže
Díky moc kucíí
Nazvučení zpěvu
No já jsem dlouho hledal a nebyl úplně spokojenej až jsem se ustálil na kombu Lexicon PCM, UAD EMT 250 a EMT 140. Ale to pro tebe jako začátečníka je asi dost overkillGrazlll píše:nemáš nějaký osvědčený, který by si mi doporučil?
Lex je velmi dobrej, akorát stojí dost majlant, a má asi tak gadžilion nastavovacích parametrů v kterých se dá lehce ztratit (ale má i celkem použitelný presety)
EMT reverby jsou oproti lexu co se týče nastavování o dost jednodušší, ale stejně výborný, ale zas potřebuješ k provozu UAD akcelerační kartu. a taky to stojí celkem dost.
Co jsem používal dřív a stojí za zmínku je třeba Altiverb, Wizooverb nebo i Cubaesí Roomworks reverb.
Jinak na Electrozone fóru se o reverbech psalo celkem dost a je tam i odkaz na pár slušných free reverbů...
Zděs jsem psal nějaké ty triky s reverbem:
post20877.html#p20877" onclick="window.open(this.href);return false;
Nazvučení zpěvu
Do hardwarového reverbu zatim investovat nemůžu, ale rád si nechám poradit s nějakým freewareovym
Máte někdo nějaký na doporučení? Ideálně i s radou jak ho alespoň trochu nastavit... Zřejmě ot ještě nemam uplně v uchu
)))
Nazvučení zpěvu
Znovu se vracím ke své otázce: tvůj soft v sobě žádný reverb nemá? Dost bych se divil. V čem mícháš? Nevím, jestli mezi freeware najdeš něco lepšího, co je built-in ve tvém softu.
Nazvučení zpěvu
Jestli se nepletu, tak ten Cubase LE, který se dodává s tvoji zvukovou kartou by nějaký Lexicon reverb plugin obsahovat. Tak to zkusit. Nebo používáš jiný soft???
Nazvučení zpěvu
Já jsem hodně práce udělal tady s tím Free výběrem základních efektů.
A jsou tam i slušný presety. Takže ti nic nebrání v tvorbě.
Kjaerhus Audio Classic Series
http://www.acoustica.com/plugins/vst-directx.htm
A jsou tam i slušný presety. Takže ti nic nebrání v tvorbě.
Kjaerhus Audio Classic Series
http://www.acoustica.com/plugins/vst-directx.htm
Nazvučení zpěvu
Stáhl jsem si z KVR, ale nejsem s nim moc spokojenej... Bohužel je to asi hlavně tim, že mam trochu maglajs se všema těma kroutítkama...
Ale zkusim si s tim pohrát ať vás zbytečně neotravuju s všeobecnejma dotazam... Snesu posléze tunu konkrétních 
Jinak Cubase LE samozřejmě reverb má, Cubase Elements 6, třeba oproti pětce má myslim (nemam to teď před sebou) pouze Roomworks, jenže mě přišlo, že má blbý presety a sám si tio nakroutit... Na to jsem pořád malej pán...
Jinak Cubase LE samozřejmě reverb má, Cubase Elements 6, třeba oproti pětce má myslim (nemam to teď před sebou) pouze Roomworks, jenže mě přišlo, že má blbý presety a sám si tio nakroutit... Na to jsem pořád malej pán...
Nazvučení zpěvu
Nevím, jak Cubase pracuje s efektama, ale nezapomeň hlavně na to, že v nahrávce musí zůstat neefektovaný signál (napadlo mě, že kdyby tomu u tebe tak nebylo, byl by to důvod, aby se tě hodně reverbů nelíbilo).
Tzn. buď ten plugin pověsit na AUX a na šavlích si míchat poměr čistého a efektovaného signálu, nebo ho dát do INS a kroutit na pluginu knoflíkem DRY/WET.
Samozřejmě první způsob je mnohem lepší, zejména ve chvíli, kdy budeš chtít efektovat další stopu.
A jelikož je dotaz obšírnější a netýká se jen reverbu, tak ještě přidám:
zkus zpěv zakomprimovat, ono to může taky trochu udělat dojem "prostorovosti", nebo spíš "hutnosti". A taky EQ, zkus si odřezat všechno pod 100 Hz, podle hlasu pak zkus, jestli nepomůže zvýraznění 1kHz, 4kHz...
Tzn. buď ten plugin pověsit na AUX a na šavlích si míchat poměr čistého a efektovaného signálu, nebo ho dát do INS a kroutit na pluginu knoflíkem DRY/WET.
Samozřejmě první způsob je mnohem lepší, zejména ve chvíli, kdy budeš chtít efektovat další stopu.
A jelikož je dotaz obšírnější a netýká se jen reverbu, tak ještě přidám:
zkus zpěv zakomprimovat, ono to může taky trochu udělat dojem "prostorovosti", nebo spíš "hutnosti". A taky EQ, zkus si odřezat všechno pod 100 Hz, podle hlasu pak zkus, jestli nepomůže zvýraznění 1kHz, 4kHz...
Nazvučení zpěvu
Ouou...na to jsem uplně zapoměl...Vzpomínám si, že mi to radil už i Pavliii... 
No jo, když to je tolik věcí, že by se z toho člověk vobčas vopupínkoval
)
Díkes moc
No jo, když to je tolik věcí, že by se z toho člověk vobčas vopupínkoval
Díkes moc