Nazvučení akustické kytary
-
- Reklama
Ahoj, chtěl bych se zeptat studiových profíků jaký je lepší způsob nazvučení akustické kytary. Jde mi o to, jestli je lepší vzítr prostě elektroakustiku a píchnout jí přes mix do zvukovky a nebo klasickou kytaru a snímat jí pěkně mikrofonem..
Řešim jestli koupit elektroakustiku nebo lépe pořádný nástrojový mikrofon
Názory, rady?
Díky moc,
Kuba
Řešim jestli koupit elektroakustiku nebo lépe pořádný nástrojový mikrofon
Názory, rady?
Díky moc,
Kuba
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To záleží na kvalitě toho snímače
já jsem točil elektroakustiku linkou, mikrofonem i kombinací; použitelné bylo všechno. Mikrofonem dostaneš větší variabilitu možností práce se zvukem (umístění). Linka bude pořád stejná.
P.
P.
Koupil bych elektroakustiku, protože na pódiu ji pak můžeš využít. Ve studiu bych ji ale zvučil mikrofonem.
Popřípadě mikrofonem a linkou zvlášť a pak bych se to pokusil namýchat. Dle aranže si s tím můžeš pohrát, rozšíří se ti možnosti. Ten mikrofon (podotýkám kvalitní) ti umožní mít plný, ucelený zvuk s větším spektrem.
Popřípadě mikrofonem a linkou zvlášť a pak bych se to pokusil namýchat. Dle aranže si s tím můžeš pohrát, rozšíří se ti možnosti. Ten mikrofon (podotýkám kvalitní) ti umožní mít plný, ucelený zvuk s větším spektrem.
Radeji bych to nemýchal. Nad kloudnej mikrak neni...
Ano, ovšem. Míchat
Ale dá se s tím docela pohrát... mikrofon + linka. Třeba na nějaké krátké úseky (např.sóla atd.). Primárně bych rozhodně použil mikrofon.
Ale dá se s tím docela pohrát... mikrofon + linka. Třeba na nějaké krátké úseky (např.sóla atd.). Primárně bych rozhodně použil mikrofon.
Má zkušenost, třebaže jen malá, je, že náběr z linky se pak stejně nikdy nepoužije. Ale je to asi i tím, že jsem nikdy nenabíral kytaru s nějakým kvalitním snímačem (a to co je v těch kytarách do cca 30.000 Kč použitelný není).
Přikláněl bych se k velké membráně před tělem kytary (pohrát si s umístěním) a pokud si to žánr žádá, dávám ještě tužku ke krku kytary, abych si mohl přimíchat pohyby levačky.
Přikláněl bych se k velké membráně před tělem kytary (pohrát si s umístěním) a pokud si to žánr žádá, dávám ještě tužku ke krku kytary, abych si mohl přimíchat pohyby levačky.
-
Martin Korf
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Možností je více, třeba i 2 mikrofony, jeden např. na hmatník a druhej na tělo nástroje (spíš ke kobylce)
Nějaké doporučení konkrétních mikrofonů? Nabíral jsem akustickou kytaru SM57 a neznělo to špatně.. Pak jsem zkoušel ještě kondenzátor APEX 415, taky fajn, ale už tam bylo slyšet strašně moc balastu kolem...
DPA 4006 na beglajty, 4041 na sola. Popripade kombinace funguje dobre. Ale to bude pravdepodobne mimo rozpocet. Zkus kombinaci tuzky a velkomembranoveho mikrofonu. Kazde ma svoje... Z cenove dostupnych treba Audix CX112, Rode NT5 atd...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... jeste bych pridat sE1A coz je za ty penize zatracene dobrej mikrofon (v pripade zajmu ostatne muzu pujcit na vyzkouseni).Fyla píše:Z cenove dostupnych treba Audix CX112, Rode NT5 atd...
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V uvahu by pripadala i velkomembranova tuzka sE4 (ano, tahle tuzka ma palcovou membranu) ale uz je to o neco drazsi mikrofon.safa píše:... jeste bych pridat sE1A coz je za ty penize zatracene dobrej mikrofon (v pripade zajmu ostatne muzu pujcit na vyzkouseni).Fyla píše:Z cenove dostupnych treba Audix CX112, Rode NT5 atd...
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,