Alesis Multimix 16 FireWire

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll »

Ahoj,
pořídil jsem si tenhle mixák, bohužel jsemk němu nikde nenašel český manuál a rada typu "zaplaťi si překladatele toho anglického mi taky moc nepomohla.. :-) Obracím se tedy s konkrétním dotazem, ideálně na někoho kdo s nim má nějakou zkušenost :-)
Lze nějak redukovat poměr nástrojů co jdou do sluchátek? Samozřejmě, při nahrávání to lze přes virtuální mix, ale raději bych to prováděl přímo přes pult. Jen jsem na to ještě nepřišel...
Lze samozřejmě přímo na vstupu jednotlivého nástroje, ale problém je, že zvuk je nahráván přímo do PC a tim pádem mu sundám hlasitost i v nahrávce.. Což není uplně žádoucí :-))
Nepomohl by jste někdo? Budu vděčnej za každou SMYSLUPLNOU radu :-)
Děkuju moc,
ahoj K.
zblebt
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zblebt »

Posli si to pres Aux a budes potrebovat sluchatkovy zesilovac.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Nebo pokud máš jeden volnej vstup, tak AUX vrátit přes něj a přes PFL do sluhátek, ale pozor na zacyklení.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll »

Sakriš...Tak postupně...:-) Z AUXu dám kabel do volného vstupu..tomu bych asi rozuměl..PFL tlačítko tam mam taky... Ale jak dál...:-) Co přesně vlastně dělá PFL tlačítko? :-)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Zjednodušeně, pustí ti vybraný kanál/y do sluchátek, pouze ty vybrané.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll »

Mam ještě jeden dotaz k tomuhle mixu. Nějak nemůžu v Cubase 5 namapovat všech 16 v stupů, ale jen osm. Může to být tim, že by tam byly nahraný ovladače pro stejnej, však pouze osmivstupej mix?
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

zblebt píše:Posli si to pres Aux a budes potrebovat sluchatkovy zesilovac.
Jen na okraj: možná ne. Některý AUX Sendy jsou tak silný, že některý sluchátka uživí. Chce to vyzkoušet.

8 IN místo 16 IN? Jo, může to být ovladačema. Nebo to taky může být tím, že mapuješ 8x STEREO IN, což si na mixu vyžádá 16x MONO IN.
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll »

Nene, ikdyž si vytvořim 16 MONO stop a chci k nim přidělit daný vstup tak mi jich to nabízí pouze osm - což u šestnáctisopého mixu je trochu problém :lol:
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll »

Prosím o pomoc. Nějaký nejaktuálnější firmware k tomuto pultu? Na Alesis stránkách jsem ho stáhl, nainstaloval, ale pořád mam problém s načítáním všech použitelných stop...
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Zkus vzít ovladač starší než nejaktuálnější.
Daveid95
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Daveid95 »

vím že je to už nějakou dobu co byl položen dotaz, ale i tak by to mohlo pomoci až to bude hledat někdo jiný.

mám zvukovku m-audio se dvěma vstupy
v nahrávacím programu se zobrazuje pouze jeden ALE VŠIML JSEM SI ŽE
vstup 1 odpovídá v PC 1L
pro vstup 2 odpovídá v PC 1R

jinými slovy
musíš rozdělit LEVOU A PRAVOU stranu

PC - input - mix
mono1 - 1L -1
mono2 - 1R - 2
mono3 - 2L - 3
mono4 - 2R - 4
atd...
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll »

Tak další dotázek k mixu... Chtěl jsem vyzkoušet s kapelkou lepší monitoring zpěvů právě s timhle mixem.. Bohužel jsem narazil na problém a jen se chci utvrdit v tom jestli to tak opravdu je...
Výrobce uvádí ve svém datasheetu Direct out - 18x ... Bohužel u Alesisu zřejmě znamená Direct Out pouze "stažení" signálu (PRE/POST) do jednoho ze dvou AUXů takže pro potřeby pultu pro odposlechy je naprosto kničemu, řikám to správně?
A pokud to tak je tak přicházim s prosbou.. Neví někdo o nějakém LEVNÉM starém pultu, který by disponoval alespoň osmi "šavlemi" (záměrně nepíšu vstupy - potřebuju opravdu alespoň 4 MIC vstupy a 4xTRS pro nástroje), na každý šavli s Direct Outem a alespoň 4xAUX? Hledám všude možně, ale ani u nových pultů jsem něco takového ještě nenašel :-)
Asi hledám blbě...:-D
kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar »

Grazlll píše:A pokud to tak je tak přicházim s prosbou.. Neví někdo o nějakém LEVNÉM starém pultu, který by disponoval alespoň osmi "šavlemi" (záměrně nepíšu vstupy - potřebuju opravdu alespoň 4 MIC vstupy a 4xTRS pro nástroje), na každý šavli s Direct Outem a alespoň 4xAUX? Hledám všude možně, ale ani u nových pultů jsem něco takového ještě nenašel :-)
Asi hledám blbě...:-D
Ze starších levných mě napadá stará řada mixů od Behringera. Ne ta šedivá, ale ještě starší, byla taková zvláštně zelená, zeleno hnědá. Tyto mixy mají sice AUX 2+2, ale pokud se podíváš dovnitř s pájkou, tak se to dá předělat na 4+0. Spoje jsou tam připravené, ale na switche už asi nezbyly peníze. Takto máme předělané dva 16ti šavlové mixy. A direct outy si můžeš vyrobit z insertů.

U nových kousků s 4mi auxy se moc lacino nedostaneš a i tak budeš muset nejspíš koupit minimálně 16ku.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“