Rozdělení auxu-mixem na víc cest
-
- Reklama
-
Dan.
Zdravím, potřeboval bych poradit jestli existuje nějaký šikovný mix pult do racku velikost nejlépe 1Ukterý by sloužil k rozdělení signálu z jednoho auxu na dalších několik cest pro odposlechy případně pro efekt bohatě by mi stačíli 2 nebo 3 auxi na víc cenově bych chtěl spíš něco levnější řady nebo bazarový. Předem děkuji za rady.
-
pavel.vojta
- Uživatel

Pokus se napsat přesně co potřebuješ! Jeden nebo více vstupů?
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Dan.
Tak mám Mix pult pouze s 2x aux což je celkem málo a proto alespoň 1 z těch auxů bych chtěl rozdělit na více cest (zhruba 3) které bych si mohl libovolně zesílit popřípadě upravit korekce pomocí nějakého mixu. Potřebuji to na odposlechy nebo na efekty. Co jsem koukal na netu tak by k tomuto účelu snad šel použít SM 26 B od RANE i když ten je už dost drahý. Nevím jestli to takhle jde proto se radši ptám.
-
pavel.vojta
- Uživatel

O kolik vstupů jde? Obávam se že, nejlevnější řešení bude nový pult odpovídající požadavkům
Pavel Vojta
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Asi tak, jak píše Pavel.
Rozdělením jednoho AUXu víc monitorových cest stejně neuděláš. A pokud ho chceš rozdělit, tak nejlevnější řešení je pouhé rozdělení "kalhotkami".
Nyní máš stejně omezené možnosti, které, ale další pult neřeší.
Z pohledu AUXu jako monitoru, pokud jich potřebuješ víc na pódiu, rozdělit až na zesilovačích, nebo za přidáním odposlechů do páru. Z hlediska korekcí, stačí na cestu 31p EQ na kterém pouze vyřežeš problémové frekvence. Pokud musíš kroutit korekce na monitory jinak, je něco špatně jinde.
Z pohledu efektu, spousta efektovejch procesorů má funkci z jednoho na dva (rozdělení v EFX), takže připojíš jeden kabel, v efektu se to rozdělí na 2 cesty, na každou se použije jiný efekt a vyjdou samostatně, pa si již na pultu reguluješ jejich úrovně (na Returnech, nebo lépe vstupových šavlích). Víc jak 2 efekty (typicky Dely a Reverb) bych z jedné sběrnice netvořil.
Pokud od toho chceš víc, jiný pult je základ.
Pravda, je tu ještě jedna berlička, z DirOutů, nebo proklemovanejch Insertů vytahat jednotlivý linky do něčeho z tohoto:
http://www.audiotek.cz/ATK/show.asp?cat ... F=&lang=cz" onclick="window.open(this.href);return false;
a tím si přidat další jeden nebo i několik dalších sběrnic. Ale krom toho, že přibyde další rack a hromada kabelů, v určité hranici to prostě přeteče cenu většího pultu.
A opravdu by pomohlo napsat co máš za pult, na jaký akce, jakého rozsahu, atd., prostě se trochu podělit a nedělat s tím tajnosti
.
Rozdělením jednoho AUXu víc monitorových cest stejně neuděláš. A pokud ho chceš rozdělit, tak nejlevnější řešení je pouhé rozdělení "kalhotkami".
Nyní máš stejně omezené možnosti, které, ale další pult neřeší.
Z pohledu AUXu jako monitoru, pokud jich potřebuješ víc na pódiu, rozdělit až na zesilovačích, nebo za přidáním odposlechů do páru. Z hlediska korekcí, stačí na cestu 31p EQ na kterém pouze vyřežeš problémové frekvence. Pokud musíš kroutit korekce na monitory jinak, je něco špatně jinde.
Z pohledu efektu, spousta efektovejch procesorů má funkci z jednoho na dva (rozdělení v EFX), takže připojíš jeden kabel, v efektu se to rozdělí na 2 cesty, na každou se použije jiný efekt a vyjdou samostatně, pa si již na pultu reguluješ jejich úrovně (na Returnech, nebo lépe vstupových šavlích). Víc jak 2 efekty (typicky Dely a Reverb) bych z jedné sběrnice netvořil.
Pokud od toho chceš víc, jiný pult je základ.
Pravda, je tu ještě jedna berlička, z DirOutů, nebo proklemovanejch Insertů vytahat jednotlivý linky do něčeho z tohoto:
http://www.audiotek.cz/ATK/show.asp?cat ... F=&lang=cz" onclick="window.open(this.href);return false;
a tím si přidat další jeden nebo i několik dalších sběrnic. Ale krom toho, že přibyde další rack a hromada kabelů, v určité hranici to prostě přeteče cenu většího pultu.
A opravdu by pomohlo napsat co máš za pult, na jaký akce, jakého rozsahu, atd., prostě se trochu podělit a nedělat s tím tajnosti
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Pokud jde jen o korekce a hlasitosti a náhodou bys měl aktivní odposlechy - stačilo by je propojit Outama na bedně. Nastavení hlasitosti a korekce si každý slušnější aktivní odposlech řeší sám.
Pokud bys chtěl ale mít v každým odposlechu něco jinýho, neexistuje jiná cesta, než koupit lepší pult.
Pokud bys chtěl ale mít v každým odposlechu něco jinýho, neexistuje jiná cesta, než koupit lepší pult.
Tak mám mix pult Tesla AZL 160 tam jsem s efektovými i odposlechovými cestami bez problému Pak mám osmi vstupů AZL 082 kterou sebou vozím většinou a tam už občas problém je. Na to moje zvučení 1 za měsíc v hospodě ta technika stačí dělám to jen pro zábavu.
Koukal jsem na ten odkaz na Behringer MX882 ten by mi asi pro moje účely asi bohatě stačil a dá se popřípadě i použít jako D.I. box s čímž by mi odpadla koupě dalšího přístroje na víc který jsem chtěl stejně kupovat.
Koukal jsem na ten odkaz na Behringer MX882 ten by mi asi pro moje účely asi bohatě stačil a dá se popřípadě i použít jako D.I. box s čímž by mi odpadla koupě dalšího přístroje na víc který jsem chtěl stejně kupovat.
Ještě dotaz je ten Behringer MX882 vůbec použitelný nebo je to jen hodně drahá zaslepovací lišta
, která se nedá na zvučení vůbec použít. Nechci zas vyhodit peníze za něco, co nefunguje a je neprodejné. Tak jestli máte někdo s tímto přístrojem zkušenosti tak uvítám Váš názor.
Podle toho, jaký máš odposlechy.
Odposlechy mám pasivní The Box Pa M12 ECO MKII 150 watt je to základní odposlech.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... samozrejme ze se DA pouzit.Dan. píše:Ještě dotaz je ten Behringer MX882 vůbec použitelný nebo je to jen hodně drahá zaslepovací lišta, která se nedá na zvučení vůbec použít. Nechci zas vyhodit peníze za něco, co nefunguje a je neprodejné. Tak jestli máte někdo s tímto přístrojem zkušenosti tak uvítám Váš názor.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Rozdělení auxu-mixem na víc cest
V tom případě bych se vůbec nebál MX882 použít. Myslím, že co ten splitter "ubere", to tyhle monitory "nepřiznají".