Zpěv - mixáž
-
- Reklama
Zpěv - mixáž
Ahoj všem znalým,
tak se postupně probojovávám tajem mixování, nicméně vždycky narazim na něco nového..
Dejme tomu, že už se mi ta nějak podařilo namíchat nahrávku tak, že je poslouchatelná.. Nicméně potřebuju do ní dostat i zpěv.. A trochu narážim...
Ať se snažim jak se snažim tak je pořád strašně, nepřirozenš vystrčenej dopředu a navíc ve vyšších frekvencích hodně "rozkřápnutej". Navíc na utlumení sykavek nepomáhá ani Desser...
Mam dva zpěvy, jeden hlubší a jeden vyšší... Zvukově mi k sobě ladí, ale potřebuju je oba "zakulatit". Snažim se ubrat na EQ vyšší frekvence a spíš přidat ty nižší, ale bez úspěchu.. Není na to nějaký fígl? Sluchem vim přesně co s tim chci udělat, ale technicky s tim ma problém...
tak se postupně probojovávám tajem mixování, nicméně vždycky narazim na něco nového..
Dejme tomu, že už se mi ta nějak podařilo namíchat nahrávku tak, že je poslouchatelná.. Nicméně potřebuju do ní dostat i zpěv.. A trochu narážim...
Ať se snažim jak se snažim tak je pořád strašně, nepřirozenš vystrčenej dopředu a navíc ve vyšších frekvencích hodně "rozkřápnutej". Navíc na utlumení sykavek nepomáhá ani Desser...
Mam dva zpěvy, jeden hlubší a jeden vyšší... Zvukově mi k sobě ladí, ale potřebuju je oba "zakulatit". Snažim se ubrat na EQ vyšší frekvence a spíš přidat ty nižší, ale bez úspěchu.. Není na to nějaký fígl? Sluchem vim přesně co s tim chci udělat, ale technicky s tim ma problém...
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zpěv - mixáž
Hodně do toho bude mluvit typ mikrofonu, kterým se nahrávalo. Jinak na EQ zkusit potlačit kus pásma vyšších frekvencí než to řešit jako holou LPF. Ukázka by mohla leccos naznačit...
P.
P.
Zpěv - mixáž
Hodim ti jí Pavliii do emailu 
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zpěv - mixáž
OK - ale já nejsem samotná podstata výkladu mixáže
tím, že to pošleš jen mě, tak se ochuzuješ o varianty řešení (pokud budou). Minimálně o to....
P.
P.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zpěv - mixáž
... mmno ono to mnohdy neni ani tak v tom zpevu samotnym (teoretizuju, neslysel jsem tvoji ukazku) jako spis v tom jaky mu udelat misto v aranzma ostatnich nastroju a to nemyslim jen hudebnim aranzma (i kdyz tam to zacina) ale taky co se tyce zvukove "barevnosti".Grazlll píše: Ať se snažim jak se snažim tak je pořád strašně, nepřirozenš vystrčenej dopředu a navíc ve vyšších frekvencích hodně "rozkřápnutej".
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Zpěv - mixáž
Na adrese: http://www.ulozto.cz/10807541/papousci-mp3" onclick="window.open(this.href);return false;
je ukázka
Jako zkoušel jsem si s tim hrát celkem hodně a něco se ztratí, ale hned ten začátek je jasnej - jak psal Pavliii - dobré tak pro poslech v koupelně
Moc rád si nechám poradit jak by to šlo upravit
)
Nicméně stejně už jsem začal se stavbou paravánů... Ale není to vůbec levná sranda
)))
je ukázka
Jako zkoušel jsem si s tim hrát celkem hodně a něco se ztratí, ale hned ten začátek je jasnej - jak psal Pavliii - dobré tak pro poslech v koupelně
Moc rád si nechám poradit jak by to šlo upravit
Nicméně stejně už jsem začal se stavbou paravánů... Ale není to vůbec levná sranda
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zpěv - mixáž
Poslechni je to hrozna garazovka, IMO je to spatne zaranzovany, zahrany i natoceny. Obavam se ze s timhle materialem tezko neco budes delat, chtelo by to pretocit. Paravany se ti rozhodne budou hodit.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Zpěv - mixáž
Bavíme se jen o zpěvu nebo o celku? Přiznám se, že jsem se tak zaměřil na ten zpěv, že jsem jiné nedostatky trochu nevnímal.. Jsem si vědomej basy - má divnej zvuk. S bicíma nic neudělám - ty jsou "elektrický"
Kytary taky strašný? 
Snesu jakoukoliv kritiku
Chci aby to bylo fajn
)
Snesu jakoukoliv kritiku
Zpěv - mixáž
kytary se mi nelíbí,
basa je poměrně jasný DI, takže tam re-amp, pokud se nelíbí, ale osobně mě nevadí.
bicí...daj se použít jiný samply, jiný poměry, komprese, efekty, envelope shaper atd....
zpěvy zní opravdu velice tupě. máš tam hpf? asi by to chtělo reverb a exciter
basa je poměrně jasný DI, takže tam re-amp, pokud se nelíbí, ale osobně mě nevadí.
bicí...daj se použít jiný samply, jiný poměry, komprese, efekty, envelope shaper atd....
zpěvy zní opravdu velice tupě. máš tam hpf? asi by to chtělo reverb a exciter
Zpěv - mixáž
Jak byl nahráván ten zpěv? Ten nejvíc vybočuje.
Mikrofon? Kde? Vzdálenost zpěváko od mikrofonu? Vybavení?
Mikrofon? Kde? Vzdálenost zpěváko od mikrofonu? Vybavení?
Zpěv - mixáž
Zpěv byl nahráván přes kondenzátor APEX 415 a POP filter. Vzdálenost POPu cca 10cm, vzdálenost zpěváka cca 20cm od POP. Ale nahrávám to v garsonce, kde ta akustika není nic moc. Nicméně už mam postavený rámy na paravany tak snad to pomůže
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zpěv - mixáž
Harmane - za stávajících okolností (ano, já jsem slyšel i jen surový zpěv, který Grazlll natočil) se do té nahrávky nedá cpát reverb, protože je ho tam příšerně moc z místnosti (a je to koneckonců znát i v tom mixu, nejen na surovém náběru).
Exciter na zpěv - proč? Myslel jsi to obecně nebo na tenhle konkrétní případ?
Dokud nebude nahráváno ve výrazně lepších akustických podmínkách, tak se do té muziky podobný zpěv nezakomponuje nikdy.
P.
Exciter na zpěv - proč? Myslel jsi to obecně nebo na tenhle konkrétní případ?
Dokud nebude nahráváno ve výrazně lepších akustických podmínkách, tak se do té muziky podobný zpěv nezakomponuje nikdy.
P.
Zpěv - mixáž
To Harman:
jinak samply bicích jsou HardRock set z Cubase 6 - pokud víš o lepších rád je vyzkoušim.
Na virbl mam EQ a reverb, na kopák EQ a compresor (jeden z presetů), kotel má reverb a plechy EQ. Teď jsem to poslouchal znovu a plechy by možná zasloužily trochu více "přirozenosti".
Jinak až mi dojdou pěny a smontuju paravany tak pošlu pro ukázku nahrávku z paravanů - jsem na to sám zvědavej
)
jinak samply bicích jsou HardRock set z Cubase 6 - pokud víš o lepších rád je vyzkoušim.
Na virbl mam EQ a reverb, na kopák EQ a compresor (jeden z presetů), kotel má reverb a plechy EQ. Teď jsem to poslouchal znovu a plechy by možná zasloužily trochu více "přirozenosti".
Jinak až mi dojdou pěny a smontuju paravany tak pošlu pro ukázku nahrávku z paravanů - jsem na to sám zvědavej
Zpěv - mixáž
ten virbl je fakt trochu divnej.
exciter na zpěv...pokud nějaký drobný zkreslení pomůže, aby se ten zpěv prosadil, tak proč ne. Hlavně mi ten zpěv přijde takový tenký/prázdný.
Můžeš to poslat i bez nějakých "masteringových" úprav?
exciter na zpěv...pokud nějaký drobný zkreslení pomůže, aby se ten zpěv prosadil, tak proč ne. Hlavně mi ten zpěv přijde takový tenký/prázdný.
Můžeš to poslat i bez nějakých "masteringových" úprav?
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zpěv - mixáž
Jo - jako podporu zkusit - může být. Vyznělo to jako paušální návrh
proto jsem se zeptal.
P.
P.