Nahrávání kytara + zpěv

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Nahrávání kytara + zpěv

Příspěvek od Grazlll »

Ahoj,
chystám se dělat pro kamaráda pár nahrávek akustické kytary + zpěv a jen bych si rád nechal poradit s co nejlepší variantou záznamu.
Má vize je taková, že bych na zpěv použil kondenzátor APEX 415 přeplej na kardiodní charakteristiku (aby bral co nejméně kytaru) a na snímání kytary bych použil SM57. Kytara bohužel nemá nástrojový výstup, takže pouze přes mikrofon.
To vše samozřejmě v akusticky přijatelném prostředí (zvukové paravany - dva dopředu, jeden za něj)
Ještě mě napadlo jestli by nebyl lepší záznam s jedním mikrofonem u korpusu kytary (u díry) a druhý u hmatníku.
Samozřejmostí budou nové struny před nahráváním :-)
Máte někdo s tímto způsobem nahrávání zkušenosti - poradili by jste mi prosím co bych mohl ještě udělat pro lepší zvuk?
Mam obavu z velkých přeslechů u SM57...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Nahrávání kytara + zpěv

Příspěvek od blaha »

A nebylo by lepší nejdřív nahrát jen kytaru a pak do další stopy zpěv.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Nahrávání kytara + zpěv

Příspěvek od Grazlll »

Samozřejmě mě to taky napadlo, ale mam takovej dojem, že i hvězdy typu Nohavica a podobně nahrávají stejným stylem.. Ono to podle mého má pak malinko lepší dynamiku než když se to nahrává zvlášť... Nebo se pletu? :-)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Nahrávání kytara + zpěv

Příspěvek od blaha »

Otázkou je na co nahrávají ;-) .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Nahrávání kytara + zpěv

Příspěvek od Grazlll »

Jo, to je fakt :D Asi maj trochu jiný hračky :-)
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“