Jak udělat basu se "skleněným" zvukem?
-
- Reklama
-
Návštěvník
Dobrý den. Kamarád si vymyslel, že chce aby na nahrávce měla basa takový "skleněný" zvuk. Nevím jak to jinak napsat. Dalo by se obecně říct jakýma frekvencema toho dosáhnout?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak třeba takhle:
20Hz -3dB
2kHz +20dB
25kHz +5dB
Tak nějak jsi to myslel, tak tak to nefunguje.
20Hz -3dB
2kHz +20dB
25kHz +5dB
Tak nějak jsi to myslel, tak tak to nefunguje.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Návštěvník
Přesně tak jsem to myslel, a tušil jsem že to asi nepůjde sdělit. Nicméně jsem to zkusil 
Tak tak.
A co tak to zkusit tak?
Je to tak dost skleněné?
A co tak to zkusit tak?
Je to tak dost skleněné?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ještě by šlo hrát kouskem střepu místo trsátka. Nebo postavit pár prázdnejch sklenic na kombo
.
A teď vážně, bude záležet na base, bude záležet na strunách, bude záležet na basákoj, možná bude záležet na kombu.
Rozhodně cinkavější zvuky jak již bylo napsáno a logicky to vychází hledej na vyšších frekvencích.
http://www.independentrecording.net/irn ... isplay.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
A teď vážně, bude záležet na base, bude záležet na strunách, bude záležet na basákoj, možná bude záležet na kombu.
Rozhodně cinkavější zvuky jak již bylo napsáno a logicky to vychází hledej na vyšších frekvencích.
http://www.independentrecording.net/irn ... isplay.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Ještě by šlo zveřejnit kousek náběru a poprosit, aby tě to tady někdo "rozcinkal", určitě se několik ochotných lidí najde. Pak si vybereš to, co se tě zvukově bude nejvíc líbit a konkrétního člověka se zeptáš, jak to udělal (když už toužíš po návodu: taková frekvce o tolik víc, taková o tolik míň).
A já si stejně myslím, že to k ničemu nevede. Rozcinkaná samotná basa může v konečným mixu vyznít třeba i blbě.
A já si stejně myslím, že to k ničemu nevede. Rozcinkaná samotná basa může v konečným mixu vyznít třeba i blbě.
-
Návštěvník
No s tou skleněnou basou je fajn. Upravil jsem to pomocí ekvalizéru a myslím, že to bude fajn. A jak psal KamilV, fakt by to aasi nebylo dobrý. Díky za rady. 
Teď nevím, zda se chápeme: nemyslím si, že k ničemu nevede rozcinkat basu.
Není ale dobrý ukázat někomu jenom basu, nechat si ji rozcinkat bez znalosti kontextu a pak ji šupnout do mixu.
Není ale dobrý ukázat někomu jenom basu, nechat si ji rozcinkat bez znalosti kontextu a pak ji šupnout do mixu.
-
Návštěvník
Chápu vás, alespoň si to myslím. 
Vždy záleží na stylu hudby, který se nahrává. Jiná basa bude v metalu a jiná v blues. Je to tak?
Vždy záleží na stylu hudby, který se nahrává. Jiná basa bude v metalu a jiná v blues. Je to tak?