Jak nahrávat piano covery do PC?

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Relonex

Příspěvek od Relonex »

Zdravim,
potřebuji pomoct. Rád bych začal nahrávat nějaké piano covery do PC. Mám elektrické piáno Yamaha P95/S (s MIDI vstupem apod.) Zvukovka v PC má podporu MIDI, ale nevím zda není lepší koupit externí zvukovku, protože když jsem se pokoušel něco nahrát přez vstup mikrofonu... zkresluje to zvuk.

Máte nějaká základní doporučení a rady jak začít nahrávat nějaké slušně kvalitní nahrávky? A vůbec... jak začít :D

Díky moc
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak v prve rade bych to dal do line in ne do mikrofonu pokud ta tva zvukovka vlastni, prip.tedy pres ten MIDI kabel a pomoci nejakeho soft napr.Cubase nahravat primo midistopu
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Taky jsem už narazil na to, že digipiana mají poměrně silný výstup, většinou jen sluchátkový. Pomáhá stáhnout hlasitost.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Harman
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harman »

pokud máš klávesy s midi výstupem a zvukovku s midi vstupem, tak je nejlepší nahrát samostatné midi a pak teprve vybrat kvalitní zvukovou banku. Existujou opravdu různý samplery vč. např. (co mě zaujalo) Abbey Road Pianos
Relonex

Příspěvek od Relonex »

Ve zvukovce MIDI vstup nemam... asi bude nejlepší koupit nějakou externí zvukovku s MIDI. Jinak zatim ten Line-In
Máte nějaké doporučené značky? Něco co je finančně dostupnější a s dostačující kvalitou?
Relonex

Příspěvek od Relonex »

Jo... zkoušel jsem něco nahrát přez Line In. Zvuk je teďka tak, jak má být, ale mám problém s hlasitostí. Line In mám nastaven na max a hlasitost kláves tak, abych neohluchl a přesto je stopa po nahrátí dost tichá. Nevíte co je za problém?
Díky
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“