Poraďte powermix pro školu

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
martynus

Příspěvek od martynus »

Zdravim technicky nadane,
chtel bych sponzorskym darem darovat nasi vesnicke zakladni skole powermix, protoze maji dve ucebny na hudebni vychovu, v jedne aktivni bedny,ve druhe pasivni,oboji cca100w. Decka prenaseji takovy predpotopni zesilovac ktery huci jako vetrak,a mixazni pult s podvozkem ma ulamane snad vsechny knofliky. Pripojuji na to jen dve kytary,cajon, a mikrofon na zpev. Prosim poradte co by jim chvilku vydrzelo abych jim nedal dar nedar. Diky za radu.
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

Bylo by dobré uvést v jak velkou hodnotu má tento dar mít.
Funkční je AllenHeath PA12CP, Mackie 808, Dynacord Powermate.Ten posledně jmenovaný je asi nejlepší,ale také nejdražší.
Pokud vím,tak jak PA12CP,tak i Macke 808, mají klasický zdroj s transformátorem. Osobně bych doporučoval, u těchto levnějších věcí , vyhnout se zařízením se spínaným zdrojem, bývá to zdroj potíží krátce po uplynutí záruky.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Je to ale právě kvůli tomu trafu a klasickému zesilovači těžší, asi 20kg, což mi přijde na děti moc. Možná menší 408S, ten by měl ještě jeden (ex demo) na skladě být a určitě by na něj byla sleva, má asi 14kg. Výkon a počty vstupů by ještě stačily.

http://eshop.prodance.cz/408s/d-91581/" onclick="window.open(this.href);return false;

H.M.
martynus

Příspěvek od martynus »

Dekuji za prispevky,koukal jsem uvedene typy,zdaji se mi prilis vykonne vzhledem k faktu, ze decka maji k dispozici reproboxy 100w pri 8 ohm.. Cenova relace by mela byt do 6000,-, jsme na to dva nadseni tatinkove kteri chteji podporit male muzikaty...:-) Myslel jsem neco mensiho,nejaky Behringer,T.mix nebo Laney. redem diky za nazory.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

S rozpočtem 6000,- Kč se ovšem dostáváte do kategorie laciných zařízení a je potřeba počítat s tím, že se kupuje "ošizená" věc.

Životnost takových věcí často časově koresponduje se záruční dobou...

Jestliže přes uvedený rozpočet "nejede vlak" tak bych se podíval i po věcech z druhé ruky.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Diky za radu. Mam jeste dotaz - jak jsem uvedl, v jedne tride maji pasiv bedny,ve druhe aktivni. Mohou powermix pripojit i k aktivnim bednam? Omlouvam se za mozna primitivni otazky ale nejsem z oboru. Diky.
Kalik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalik »

Zdravím, vím že se to sem asi nehodí, ale měl bych na prodej powermix Yamaha EMX2000, jediný problém je v tom, že bych ho chtěl prodat i s reprobednami, kabely, stojany a casem na mix najednou. Kdyžtak SZ
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Každý powermix by měl mít možnost používat mix a zesilovač variabilně, tedy například i připojit aktivní bedny. Rozpočet je problematický, pokud to nekupujete jen na velmi krátkou dobu, tak skutečně vyjdou ty nejlevnější věci dráž, protože se rychleji "spotřebovávají". Nepleťte si to s dárky k vánocům, ty děti omrzí anebo z nich vyrostou (a příští rok se stejně kupují další), tohle je investice na delší dobu a pro víc dětí, než jen vlastní. Zkuste ukecat další tatínky. Ta 408S není v žádném případě příliš výkonná, je tak akorát.

H.M.
Návštěvník

Vse zni presvedcive a logicky, zkusim neco vymyslet jestli dame dohromady vic spriznenych dusi. Dekuni za vyjadreni a rady . M.S.
sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge »

Ono i s těmi Behringery se dá docela hrát, nicméně bych doporučil spíše modernější modely typu PMP980S (od cca 8500,-) nebo faderový PMP4000 (10 000,-). Technicky jsou oproti PMP1000/3000/5000 mnohem dále...

Pokud jde o váhu, jsou uvedené typy řekněme celospínané a technicky na celkem slušné úrovni :o). Ano, prodáváme je, ano mám na úkol jejich servis. Z řady nových pultů PMP 4000/6000 jsem opravoval jen jeden jediný - proražená dioda na výstupu zesilovače. To znamenalo tvrdý zkrat jedné polarity napájení....zdroj to přežil naprosto bez problémů (takže opchrany fungují), stačilo vyměnit jen diodu... Jinými slovy v řadě věcí se Behringer celkem zlepšil (někde výrazně), takže bych ho apriori nezatracoval, jedině aposteriori a to ještě...těžko :o).
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Návštěvník

dekuji za rady, co si myslite o tomto - http://mixazni-pulty.heureka.cz/omnitronic-cs-612/" onclick="window.open(this.href);return false; v pouzite verzi za 5000,- Kc?
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Stělesněné zlo. Hraje mizerně, u použitého není záruka, čert ví, kdy tomu co odejde.
Dělám, co mě baví.
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“