Jak nepřebudit vstup na zvukovce?
-
- Reklama
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hledal jsem hledal....a tak si založím téma....
Používám jednak zvukovku M-Audio ProFire2626 a rovněž při digitalizaci videa grafickou kartu s audio vstupy BlackMagic Intensity Pro.
A teď se mi jedná pouze při použití BlackMagic při záznamu videa a audia. Používám dodaný SW MediaExpres, který toho až tak moc neumožňuje.
Nechci, nebo nemám možnost vřadit do stereo vstupu HW comp/limiter, chtěl bych to řešit nějakou SW cestou?
Je to, nebo není utopie????
Dík
Používám jednak zvukovku M-Audio ProFire2626 a rovněž při digitalizaci videa grafickou kartu s audio vstupy BlackMagic Intensity Pro.
A teď se mi jedná pouze při použití BlackMagic při záznamu videa a audia. Používám dodaný SW MediaExpres, který toho až tak moc neumožňuje.
Nechci, nebo nemám možnost vřadit do stereo vstupu HW comp/limiter, chtěl bych to řešit nějakou SW cestou?
Je to, nebo není utopie????
Dík
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že utopie. To by musel SW ovládat hardwarovou vstupní úroveň u těch dvou analogových vstupů z breakout kabelu. Každopádně ty vstupy jsou linkové, takže se nedají přebudit vlastně ničím, co má linkovou úroveň na výstupu. Případné zkreslení je pak ale problém té krabičky - nikoli Intensity karty.
P.
P.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ještě doplním....mám takovou ideu....
Kdyby existoval nějaký SW na náběr videa+audia, kompatibilní s kartou BlackMagic a na vstup audio bych mohl pověsit nějaký plugin limiter, tak to by bylo moc fajn.
Ale zatím jsem žádný takový neobjevil....
Právě že ty vstupy se dají přebudit velmi spolehlivě.
Audio stopu "krmím" z analogového mixu, takže musím najít nějaké ideální nastavení hodnoty výstupního signálu na mixu. A při dynamice, kupříkladu mluveného slova, musí být ta hodnota dost nízko. A když mě potom do mikrofonu někdo zařve, tak mám přebuzeno v cuku letu.....
Ve výsledku musím jít se vstupním signálem hodně dolů, abych měl rezervu. A potom to musím dohánět kompresí a limitací až při zpracování ve Vegasu, nebo SoundForge, což zdržuje.
Chtěl bych to mít pěkně natlačené již při záznamu.....
Kdyby existoval nějaký SW na náběr videa+audia, kompatibilní s kartou BlackMagic a na vstup audio bych mohl pověsit nějaký plugin limiter, tak to by bylo moc fajn.
Ale zatím jsem žádný takový neobjevil....
Právě že ty vstupy se dají přebudit velmi spolehlivě.
Audio stopu "krmím" z analogového mixu, takže musím najít nějaké ideální nastavení hodnoty výstupního signálu na mixu. A při dynamice, kupříkladu mluveného slova, musí být ta hodnota dost nízko. A když mě potom do mikrofonu někdo zařve, tak mám přebuzeno v cuku letu.....
Ve výsledku musím jít se vstupním signálem hodně dolů, abych měl rezervu. A potom to musím dohánět kompresí a limitací až při zpracování ve Vegasu, nebo SoundForge, což zdržuje.
Chtěl bych to mít pěkně natlačené již při záznamu.....
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hele, tohle tuším umí Motu 828 mk3 Hybrid už na HW úrovni, alespoň z těch dvou předních vstupů. Jenže to ti nic neřeší, protože máš už ProFire a radu typu prodej a kup určitě slyšet nechceš
.
Ale jinak jako nejjednoduší řešení bych viděl HW cestu zařazením nějakého slušného kompresoru.
Ale jinak jako nejjednoduší řešení bych viděl HW cestu zařazením nějakého slušného kompresoru.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
2Jose: ty nemáš na mixu výstupy REC OUT? Nebo CTRL ROOM? Tam bych si například nastavil maximální výstupní úroveň pro signál, jež bude maximálně budit mix....pak není možné, abys přebudil vstupy té karty, protože ve všech ostatních pasážích než při maximu budeš úrovňově níž.
SW limiter ti nepomůže, je až ZA vstupem (HW).
P.
SW limiter ti nepomůže, je až ZA vstupem (HW).
P.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
blaha
Tak to jsem fakt nechtěl slyšet...!
Ne ne...nic vyměňovat nebudu.....
pavlii
Ale jo...samo že tam mám tyhle výstupy (Soundcraft M8) Ale já to v tomto případě beru z auxů (AFL)....
Ale jak jsem konstatoval, když si nastavím maxima, tak jsem špičkama třeba na -2dB a tím pádem s průměrným užitečným signálem někde kolem -20dB.
SW limiter ti nepomůže, je až za vstupem (HW)
......jo vlastně, tak tohle je zcela zásadní skutečnost, která mě ale vůbec nedošla.....a měla by!
No nic.....vyloupnu ze svého efektového racku jeden DBX166 a přemístím do nového zařízení......
A bude zameteno.....!
Tak to jsem fakt nechtěl slyšet...!
Ne ne...nic vyměňovat nebudu.....
pavlii
Ale jo...samo že tam mám tyhle výstupy (Soundcraft M8) Ale já to v tomto případě beru z auxů (AFL)....
Ale jak jsem konstatoval, když si nastavím maxima, tak jsem špičkama třeba na -2dB a tím pádem s průměrným užitečným signálem někde kolem -20dB.
SW limiter ti nepomůže, je až za vstupem (HW)
......jo vlastně, tak tohle je zcela zásadní skutečnost, která mě ale vůbec nedošla.....a měla by!
No nic.....vyloupnu ze svého efektového racku jeden DBX166 a přemístím do nového zařízení......
A bude zameteno.....!
...a nebo nastavit správné úrovně - u 24bit s reálnou dynamikou 20-21 bitů si můžeš dovolit jet na -20 dB trvale a stále budeš mít SNR jako na finálu CD. No a těch 20 dB si necháš na špičky. Jestli se tam vyskytnou více, než 20 dB, budeš muset řešit jinak nebo obětovat kus šumu. Nicméně existují i nástroje(např. v Samplitude), které se pokouší uhádnout průběh nezlimitovaného signálu v místě limitace, ale opět budeš muset upravit celkovou úroveň...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)