Mackie CFX20 vs. Yamaha MG24/14FX vs. Allen Heath PA20

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Mayk_man

Mackie CFX20 vs. Yamaha MG24/14FX vs. Allen Heath PA20

Příspěvek od Mayk_man »

vybiram mezi znackama

Mackie CFX20 MKII http://www.klavesy.cz/ATK/ATK_product_C ... ory=610000
Yamaha MG24/14FX http://www.klavesy.cz/ATK/ATK_product_C ... ory=610000
a Allen Heath PA20 http://www.klavesy.cz/ATK/ATK_product_C ... ory=610000
proste aspon tech 16kanalu...

a zajmalo by me kterej z techto modelu je asi nejkvalitnejsi?
o behringru vubec neuvaziji :lol:
EXTASY
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

mix

Příspěvek od EXTASY »

slyšel jsem o PA20 že je to dost našláplá mašina...a nikdo si zatim na ní nestěžoval...
mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: mix

Příspěvek od mayk_man »

mate nekdo zkusenosti s mixakem yamaha. treba s tim MG24?
musim koupit novej mix.. a chci vybrat pokud mozno to nejlepsi (jako asi kazdej) :D

ceny sou podobny .. pocet kanalu taky... je to tezky :?
EXTASY
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

mix

Příspěvek od EXTASY »

nejsem si moc jistej ale je tohle ta yamaha?
http://www.extasyphotoshop.xf.cz
(kdyby něco tak ten trotl co tam tak blbě čumí jsem já :lol: )
mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mayk_man »

pekna fotka - to asi nebude ona, ta yamaha. na tuhle bych jen tak nenasetril :D
myslel sem tuhle

Obrázek

stoji kolem 25tis. stejne jako Allen Heath
vic penez na to asi nenasetrim(chudej student)
je to dilema.. co vybrat
jinak to je tvuj kousek..
moc pekny :wink:
a blbe necumis 8)
mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mayk_man »

EXTASY píše:nejsem si moc jistej ale je tohle ta yamaha?
http://www.extasyphotoshop.xf.cz
(kdyby něco tak ten trotl co tam tak blbě čumí jsem já :lol: )
ty vlastne taky schanis mixak.. podle toho co sem cetl tady na foru.
uz si vybral nejakej ten soundcraft?
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

Chlapi, nejlepší by bylo stáhnout si podrobné informace z netu výrobce, včetně blokového schéma a porovnat, co nejvíce bude v rámci předpokládaného využití potřeba. Ty mixy jsou si pochopitelně podobné, kdybych osobně vybíral ze zde uvedených typů, asi bych zvolil na základě informací z netu tu Yamahu (vadili by mi ale asi ty kratší fadery). Je to ale jen můj názor, co vyhovuje mne, nemusí vyhovovat jinému.
mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mayk_man »

Ota píše:Chlapi, nejlepší by bylo stáhnout si podrobné informace z netu výrobce, včetně blokového schéma a porovnat, co nejvíce bude v rámci předpokládaného využití potřeba. Ty mixy jsou si pochopitelně podobné, kdybych osobně vybíral ze zde uvedených typů, asi bych zvolil na základě informací z netu tu Yamahu (vadili by mi ale asi ty kratší fadery). Je to ale jen můj názor, co vyhovuje mne, nemusí vyhovovat jinému.
jojo-ale i ty informace z netu se nedaj porovnavat
napr.:
yamaha ma THD 0.1% pri 14dBu
mackie ma THD 0.05% pri 4dB
a u allena je to 0.006% ale za to nepisou pri kolika dB

takze to clovek nemuze porovnat
EXTASY
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EXTASY »

3
Naposledy upravil(a) EXTASY dne úte 01. srp 2006 16:57:15, celkem upraveno 1 x.
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

To mayk_man: Tyto uvedené hodnoty THD Tě v případě rozhodování o koupi mixu této kategorie vzhledem k využití při méně náročném ozvučování nemusí moc zajímat - rozdíly v použitých a kvalitativně podobných OZ v tomto případě nemáš šanci uslyšet. Pokud se s mixem pracuje "férově", tedy když se úrovně v jednotlivých částech mixu nepohybují na hranici limitace, nebo naopak, nejsou hluboko pod jmenovitou hodnotou zpracovávaného signálu, není v pultech zásadního rozdílu. Jinými slovy se dá říci, že pulty celkem s rezervou splňují běžné nároky, na ně kladené. Asi by se dalo polemizovat o méně či více vyhovujícím průběhu korekčních prvků, případně šumu při více "vytočených výškách", ale zase je tu ten "live provoz" s jeho okolním hlukem. Když jsme u toho zkreslení: řádově vyšší zkreslení poskytují el. ak. měniče.
mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mayk_man »

to:Ota

no nevim nevim. proc treba mackie dela mix VLZpro s THD 0.0007% a je tak popularni i u mencich PA systemu.

kdyz clovek prozene signal pres mixak-efekt-ekvalizer-kompresor-crossover a zesilovac.. u kazdyho zarizeni je nejaky to THD ... tak na konci to uz ma nejakou vetsi hodnotu.

Pravda je, ze velkej problem je ten sum a prubehy korekcnich prvku.
I na Live zvuceni ta kvalita musi bejt perfektni... :wink:

ta yamaha je pekna ale nikde sem nenasel grafy prubehu fejdru a korekci
jeste prostuduju blokovy diagramy u vsech mixu.. snad potom budu mit vic jasno
EXTASY
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EXTASY »

koukám že se mám ještě co učit :wink: :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mayku, jestli jsi se chtěl rozhodovat jen na základě těchto údajů a zrovna ten blokáč je při rozhodování až kdesi v zadu, tak si fakt nejdříve v klidu nastuduj něco o zvukařské profesi, jinak můžeš litovat vyhozených peněz. Jenže ta teorie také nedá úplně všechno, praktické zkušenosti jsou holt praktické zkušenosti, takže je to stejně takový začarovaný kruh, prolomitelný ždímáním zkušeností z někoho, kdo je o kus dál. Samozřejmě za předpokladu poctivého získávání vlastních teoretických znalostí.
Parametry THD v (deseti)tisícinách procenta při jmenovité úrovni +4dBV (cca 1,23V - stupnice led VU metru na 0dB, frekvence tónového generátoru 1kHz) u výrobců slušných pultů nejsou nic neobvyklého, je to otázka vyspělosti technologií dnešních běžně dostupných a poměrně levných OZ a také principu zapojení obvodů mixu. Připojený, průměrně kvalitní koncový zesilovač THD posune někam k 0,01 - 0,05%, reprobedny PA svými nelinearitami přihodí nějaké 2 - 5%... a možná i víc, zvláště při vyšších výkonech. A to nemluvím o nelinearitách, přicházejících už z mikrofonu nebo snímačů. Zhruba a zjednodušeně popsáno, kvalita el. ak. řetězce je jak známo, dána tím neslabším článkem.
Šum korekčních prvků: Ten je zřejmý při extrémním zesílení v krajních polohách potenciometrů korektoru/EQ. Opět u serioznějších výrobků není za předpokladu neužívání krajních poloh kritický (a krajní polohy netřeba při nasazení kvalitních měničů...). Je třeba rozlišit šum vlastního korekčního obvodu a extrémě zesílený šum zdroje signálu (např. komba basové kytary) v určitém pásmu.
Obliba některých mixů spočívá sice v kvalitě, nicméně u jednodušších typů, určených z hlediska nižšího uživatelského komfortu pro nenáročné uživatele (zvučení menších hudebních těles některým z hudebníků přímo z pódia), může hrát roli také obchodní politika místního prodejce hudebních nástrojů či aparatur, zkušenosti a doporučení dalších hudebníků/zvukařů a pod.
Takže se může stát, že v rámci honby za extrémě nízkými parametry THD+N, které nejsou vlivem okolního hluku během produkce postřehnutelné, Ti bude zanedlouho vadit zcela jiná, zásadní uživatelská "nedotaženost". Pro "pódiové zvučení" stále stejné kapely nejsou krátké fadery, rozdílný vstup XLR pro mikrofon TRS pro linku atd. zásadním problémem, ale při vážnějším zvučení "na kšeft" to již může lézt na nervy, stejně jako absence dvou "parametrických" středů, možnost podskupinování apod.
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

To byl text ode mne.
mayk_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mayk_man »

Ota píše:To byl text ode mne.
ja to chapu.. uz zvucim 8let. ale zadnej mix mi nevyhovuje 100%