M-Audio Fast Track MkII
-
- Reklama
-
Fiorentina
- Uživatel

M-Audio Fast Track MkII
Ahoj,
pořídil jsem si zvukovku m-audio fast track mkII a k ní mikrofon RODE NT1-A. Mám menší problémy s nastavením zvukovky. Pokud zvukovku připojím do pc a windows nainstaluje klasickou cestou ovladače, mikrofon funguje v pohodě. Knob pro hlasitost mikrofonu na zvukovce mám pod půlku otáčení a v pc nastavenou 100% hlasitost mikrofonu (s tímto připojením mám označeno Reproduktory (Fast track) a Mikrofon (Fast track). Nicméně, když nainstaluji ovladače z přiloženého cd ke zvukovce, tak musím mít knob na ovládání hlasitosti mikrofonu na zvukovce pomalu naplno, abych vůbec něco nahrál. Navíc mi to nainstaluje podpůrný program na nastavení zvuku a mikrofonu (u toho mám furt not connected). Celé nastavení je označeno (Reproduktory - řádek, Mikrofon - řádek). Nevíte kde dělám chybu?
Díky za rady.
pořídil jsem si zvukovku m-audio fast track mkII a k ní mikrofon RODE NT1-A. Mám menší problémy s nastavením zvukovky. Pokud zvukovku připojím do pc a windows nainstaluje klasickou cestou ovladače, mikrofon funguje v pohodě. Knob pro hlasitost mikrofonu na zvukovce mám pod půlku otáčení a v pc nastavenou 100% hlasitost mikrofonu (s tímto připojením mám označeno Reproduktory (Fast track) a Mikrofon (Fast track). Nicméně, když nainstaluji ovladače z přiloženého cd ke zvukovce, tak musím mít knob na ovládání hlasitosti mikrofonu na zvukovce pomalu naplno, abych vůbec něco nahrál. Navíc mi to nainstaluje podpůrný program na nastavení zvuku a mikrofonu (u toho mám furt not connected). Celé nastavení je označeno (Reproduktory - řádek, Mikrofon - řádek). Nevíte kde dělám chybu?
Díky za rady.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
M-Audio Fast Track MkII
...abych vůbec něco nahrál... V jakém programu a jaký ovladač je použit (název)?
Každopádně jako první bych udělal to, že FT bych rozhodně nenastavoval jako systémovou zvukovku, tuhle roli v klidu sfoukne ta integrovaná na desce, a používal jí jen v programech na muziku a zvuk a to ve spolupráci s ASIO ovladačem (a hned bych kouknul na web M-audio, jestli máš aktuální verzi).
P.
Každopádně jako první bych udělal to, že FT bych rozhodně nenastavoval jako systémovou zvukovku, tuhle roli v klidu sfoukne ta integrovaná na desce, a používal jí jen v programech na muziku a zvuk a to ve spolupráci s ASIO ovladačem (a hned bych kouknul na web M-audio, jestli máš aktuální verzi).
P.
-
Návštěvník
M-Audio Fast Track MkII
Zvukovky jsem přenastavil, jak jsi řekl. Měl jsi pravdu, určitě je to takhle lepší. Díky. K těm ovladačům. Pokud jen FT připojím k pc a neinstaluji žádné ovladače z cd ani z webu, tak mikrofon funguje dobře (jen přes ASIO mi praská - Ableton, když ho jedu bez asia jede v pohodě). Verze FT ovladače v tomto případě je "6.1.7600.16385" Pokud stáhnu nejnovější ovladače z webu m-audia (6.0.6...), který se potom tváří jako "5.10.0.5133" či popřípadě použiji ty ovladače, dodávané na CD, mikrofon se chová úplně jinak, musím zvýšit zesílení pro nahrávání, jak na zvukovce, tak v pc. Nicméně po nainstalování těchto ovladačů z webu nebo z cd, mi to nainstaluje podpůrný prográmek pro nastavení mikrofonu (který se tváří jako "not connected", tak nemůžu regulovovat vstupní signál a mikrofon nahrává hrozně potichu) a nastavení reproduktorů, které fungují jak s ovladači z webu, cd, tak i s ovladači přes windows updater v pohodě.
Navíc nejnovější ovladače z webu m-audia jsou z 8.5.2009 a ty, které najde updater, jen po připojení FT, tak ty jsou z 13.7.2009.
Navíc nejnovější ovladače z webu m-audia jsou z 8.5.2009 a ty, které najde updater, jen po připojení FT, tak ty jsou z 13.7.2009.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
M-Audio Fast Track MkII
No - nepřipojoval jsi doufám zvukovku před tím, aniž bys instaloval její ovladač?
P.
P.
-
Fiorentina
- Uživatel

M-Audio Fast Track MkII
Poprvé ano. Ale když jsem to potom vše odinstaloval a zkusil nejdřív ovladač a pak připojit zvukovku, tak výsledek byl stejný. S ovladači z webu m-audia nebo s ovladači z cd mám knob na vstupní signál z mikrofonu úplně naplno a nastavení mikrofonu v systému taky a stejně nahrávaný zvuk je hrozně potichu.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
M-Audio Fast Track MkII
Stejný, jako že:
- ASIO ovladač praská a
- citlivost MIC vstupu je nízká?
První bod - zvyšit velikost Audio Bufferu by mělo problém vyřešit. Druhý bod - předpokládám, že zapínáš Phantom napájení. Ono FT má relativně slabý preamp; to, že to je v jiném než ASIO ovladači lepší může být taky třeba tím, že tam je softwarově zapínán nějaký Attenuator do plusu (třeba 10-20 dB), co já vím... Jak vypadá kvalitativně ta nahrávka (přes ASIO ovladač); jestli je to gůt (hlavně míra šumu), tak jako proč ne.
P.
- ASIO ovladač praská a
- citlivost MIC vstupu je nízká?
První bod - zvyšit velikost Audio Bufferu by mělo problém vyřešit. Druhý bod - předpokládám, že zapínáš Phantom napájení. Ono FT má relativně slabý preamp; to, že to je v jiném než ASIO ovladači lepší může být taky třeba tím, že tam je softwarově zapínán nějaký Attenuator do plusu (třeba 10-20 dB), co já vím... Jak vypadá kvalitativně ta nahrávka (přes ASIO ovladač); jestli je to gůt (hlavně míra šumu), tak jako proč ne.
P.
-
Fiorentina
- Uživatel

M-Audio Fast Track MkII
Ano přesně tak. Nicméně problém s praskáním vyřešen, přesně tak, jak jsi doporučil. Šum je ok, jak s nefungujícími ovladači, tak bez nich. Zkoušel jsem to znova, ale prostě s nainstalovanými ovladači z cd nebo z webu, je vstupní signál mikrofonu tragický. Ale možná kdyby šlo zde: nastavit ten input gain, tak by byla asi jiná řeč, ale prý je mikrofon not connected a přitom normálně nahrává, ale potichu.(bavíme se o verzi s ovladači):

Takto vypadají ovladače na CD (vše kromě "producer" nainstalováno a restartováno = bez výsledku)

Asi mi teda nic nezbejvá, než to celé provozovat bez ovladačů - přitom to funguje dobře. Nahrávka s ovladači a asiem je opravdu moooc potichá..
PS: Jaké cennově dostupné zařízení by jsi mi doporučil se silnějším preamp.

Takto vypadají ovladače na CD (vše kromě "producer" nainstalováno a restartováno = bez výsledku)

Asi mi teda nic nezbejvá, než to celé provozovat bez ovladačů - přitom to funguje dobře. Nahrávka s ovladači a asiem je opravdu moooc potichá..
PS: Jaké cennově dostupné zařízení by jsi mi doporučil se silnějším preamp.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
M-Audio Fast Track MkII
No a co říká M-audio Fast Track Control Panel? Ta aplikace pro "Micro" je taky ke zcela jinému typu audio rozhranní (M-audio Micro), takže "not connected" je naprosto správná informace!
P.
P.
-
Fiorentina
- Uživatel

M-Audio Fast Track MkII
M-audio Fast Track Control Panel říká, že je connected, ale mikrofon s ním nahrává potichu
. Aha, tak potom nevím, proč to dávají k té zvukovce, asi si chtěli ulehčit práci a nepárat, kam který driver patří 
Souhrn, jedu tedy bez ovladačů, tedy připojím jen zvukovku a do ní mikrofon, jede to super. Nicméně z těch ovladačů mi jde hlava kolem.
Souhrn, jedu tedy bez ovladačů, tedy připojím jen zvukovku a do ní mikrofon, jede to super. Nicméně z těch ovladačů mi jde hlava kolem.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
M-Audio Fast Track MkII
No to je vidět, chtělo by to trochu povzdělat se
bez ovladačů nejedeš, to by zvukovka nefungovala vůbec. Pravděpodobně pracuješ s WDM ovladači (=systémové z Windows), ale budiž.
Jde o to, že M-audio a i spousta jiných firem dává sadu ovladačů pro několik svých produktů v jednom balíku; uživatel si během instalace nebo po ní vybere (pokud to instalátor neumí udělat automaticky), co potřebuje. Že by se nainstaloval i SW prográmek pro jiný HW není obvyklé, ale budiž.
P.
Jde o to, že M-audio a i spousta jiných firem dává sadu ovladačů pro několik svých produktů v jednom balíku; uživatel si během instalace nebo po ní vybere (pokud to instalátor neumí udělat automaticky), co potřebuje. Že by se nainstaloval i SW prográmek pro jiný HW není obvyklé, ale budiž.
P.