Jakou vybrat zvukovou kartu?
-
- Reklama
Jakou vybrat zvukovou kartu?
Ahoj,
nepřeháním to? jsem bezradnej, poraďte
Chystáme se s bandou nahrávat CD a já řešim přes co...Minulou nahrávku jsem dělal přes Alesise Multimix 16 a v kombinaci s kvalitníma MIC, který jsem měl půjčený (NT5, D6 atp. ) z toho vznikla celkem poslouchatelná nahrávka (když pominu zvukařské chyby způsobené nedostatkem praxe). Pro posouzení http://www.bandzone.cz/aznaprsiauschne - druhá z vrchu.
Jenže teď bych chtěl mít zvuk co nejlepší a tak řešim audio interface.. Pošilhával jsem po RME, ale novej je docela finanční zátěž a staršího nemůžu nikde sehnat
A tak koukám po značkách jako Focusrite, Presonus, M-Audio..No jo..jenže teď je otázka do jaké míry se tyhle karty za cca 10k lišej od kvality výše zmiňovaného Alesise... Co si o tom myslí ta inteligentní část fóra, nějaké objektivní posouzení?
Děkuju moc všem za konstruktivní příspěvky
nepřeháním to? jsem bezradnej, poraďte
Chystáme se s bandou nahrávat CD a já řešim přes co...Minulou nahrávku jsem dělal přes Alesise Multimix 16 a v kombinaci s kvalitníma MIC, který jsem měl půjčený (NT5, D6 atp. ) z toho vznikla celkem poslouchatelná nahrávka (když pominu zvukařské chyby způsobené nedostatkem praxe). Pro posouzení http://www.bandzone.cz/aznaprsiauschne - druhá z vrchu.
Jenže teď bych chtěl mít zvuk co nejlepší a tak řešim audio interface.. Pošilhával jsem po RME, ale novej je docela finanční zátěž a staršího nemůžu nikde sehnat
Děkuju moc všem za konstruktivní příspěvky
-
MADMAX
Re: Jakou vybrat zvukovou kartu?
RME je samozřejmě špička, ale opravdu docela darda; co třeba Focusrite? Nebo T.C. electronic? Mark of the Unicorn? Já jsem přešel z M-AUDIO na Focusrite Saffire a byl to docela skok, který mne samotného překvapil...
-
MADMAX
myslím, že mezi kvalitou těchhle karet a kvalitou M-Audia, ESI, Alesisu, Mackie, Presonusu a podobně je přece jenom rozdíl...
A bavíš se teď o rozdílu RME versus to ostatní nebo Alesis versus to ostatní 
Tak špička myslím RME není to spíše Apoggee nebo Lavry, ale to je fuk. Ono asi najdeš 2 typy zvukovek s preampy bez charakteru/sterilní, musíš pak dodělat pluginem, preampem zvlášť, nebo takové kde už premap má nějaký svůj zvuk. Z toho co jsem zjišťoval tak v z těch levných asi opravdu nejlépe vychází ten Fucusrite Saffire. Nedávno jsme na něj točili v ministudiu doprovod ke klipu http://www.youtube.com/watch?v=B0nOh8HMGd8 (mix muj). A já jsem byl spokojen velmi.
Cinely os bicich byly ale pres ADAT Behringer ADA(ten novejsi). Osobně mám presonus audiobox, protože jsem jej měl možnost výhodně koupit, a ten údajně má preampy sterilní a je třeba doemulovat nebo lépe nějaký ten opravdový preamp předřadit. A pak stejně myslím že nejvíce udělá kvalita nástroje hráče, akustika místnosti, použitý mikrofon,.....mix.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
No jo, mikrofony a akustika. Zejména to druhé je i v profesionálních studiích skoro vždy takový kompromis, že je to vlastně špatně. Je legrační, jak jsou lidé ochotni utratit stovky tisíc za všelijaké nesmysly, ale za akustiku, která skutečně vyžaduje poměrně dost materiálu a práce, nechtějí dát více, než nějakých 50 000 Kč. A přitom pokud jde o "hodnotu" a materiál, tak často srovnáváme třeba 200-500 kg materiálu+práce s mikrofonem/předzesilovačem a pod. (v horším případě i tajemnými signálovými kabely), pomazaným hadím olejem...
srry za OT.
srry za OT.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
-
Milan2005
Já jsem šáhl po Focusrite Liquid Saffire 56 a jsem spokojený. Taky mám zmiňovaný Alesis Multimix 16, ale od doby co jsem pořídil Focusrite, ho nepoužívám... Ta Focusritka je takové instantní řešení v jedné krabici... Máš tam 2 vstupy na sluchátka, ovládání hlasitosti monitorů, 2 liquid preampy s poměrně povedenými simulacemi slavných předzesáků... Do budoucna možnost rozšíření přes ADAT. Má bezlatenční direct monitoring, solidní virtuální mix. Zkrátka dobře vybavená zvuková karta za poměrně solidní peníz. Pokud ti nevadí FireWire, tak bych neváhal...