Splitter

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Ondráš

Splitter

Příspěvek od Ondráš »

Dobry den,

chci se zeptat, jaky linkovy splitter je doporucenihodny / osvedceny lety zvukarske praxe?

Duvod: Potrebuji naklonovat mono sym. linkovy vystup z mixu minimalne do 8 mi vystupu pro odposlech...
deadmeat
Uživatel
Uživatel

Re: Splitter

Příspěvek od deadmeat »

a prepojit tie monitory medzi sebou nemozes?
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

Ondras: Napis bliz, co potrebujes, jake mas zarizeni. Nejspis zadny splitter nepotrebujes.
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Dva podobné scénáře konferenčního ozvučení:

1/ Mám zapojeno "x" mikrofonů do mixu a pomocný výstup na post AUXu potřebuji namnožit pro větší počet příchozích, kteří chtějí můj signál (televize, novináři, tlumočnické kabiny) - z 99% chtěji symetriku na XLRku, kabel je většinou delší (10 a více m), galvanicky být odděleno nemusí, nebývá s tím problém, většinou jedou z akumulátorů

2/ Mám zapojeno "x" mikrofonů do mixu a pomocný výstup na post AUXu potřebuji namnožit do většího počtu odposlechových cest, což v praxi znamená buď nějaké odposlechové konferenční repro (malý JBL monitor apod.-sym. link. vstup), nebo repraky v plasma TV (nesym. stereo vstup) nebo vstup do videokonferenčního kodeku (dtto), který posílá signál dál třeba po internetu.
V některých případech by se galv. oddělení hodilo, ale to budu řešit ad-hoc trafem.

Tenhle úkol obyčejně v jiných případech řeším přes audioprocesor od BSS a BLU link, případně analogově, ale v tomto případě potřebuji něco mobilního a ne uplně drahého.

Co tohle?
http://www.behringer.com/EN/Products/MX882.aspx
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

http://eshop.prodance.cz/da216a/d-85339/

http://eshop.prodance.cz/sm26s/d-91105/

Tohle jsou osvědčené věci, ale asi mimo rozpočet. Těch Behringerů jsme ale prodali dost a nepamatuju, že by někdo je za ty peníze proklínal.

H.M.
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

Za levno by to šlo asi i takto: Nějaký spolehlivý Hi-Fi zesilovač do 30W/4ohm, pro jistotu s odposlechovým reproduktorem 8 ohm (kdyby něco vypadlo, aby se to dalo rychle přepojit na druhý kanál), odsud kabelem, nejlépe s krouceným párem, v pevné instalaci např. JYTY-O 2x1, z kterého lze odbočit velké množství odboček. Na každé symetrický dělič z rezistorů 2x 5k / 200R. Pro mikrofonní úrovně k rezistoru 200R paralelně přes spínač další rezistor 4R. Hodnoty spíše letmo tipuji, dle použitého zesilovače vyzkoušet nejprve namísto rezistoru 200R trimrem správné hodnoty. Je to sice bastlení, páteřní rozvod, byť je napájen poměrně tvrdým zdrojem, není symetrickou linkou, ale levné to je a na trase se dá průběžně rozšiřovat počet výstupů. Může jít i o soupravu několika mobilních boxů na průběžné lince. Na panelu vedle přepínače výstupní úrovně by bylo ještě potřeba spínač GND-LIFT. Impedance 10k (2x5k) by měla být i dostatečným oddělením mezi jednotlivými štáby, byť to není oddělení galvanické, ale jak píšeš, kameramani se jen zřídka připojují zároveň přitom nekam do elektriky. Ale i tak by to neměl být problém, nepovedou dvoužilovou prodlužku do vedlejšího baráku... Spíše by ale ještě nebylo od věci každý výstup doplnit dvojicí oddělovacích kondenzátorů (20M/63V) a mezi oba vývody signálu ještě naletovat 100k vybíjecí rezistor. Redaktoři i někteří kameramani příliš nerozlišují Phantom zap/vyp, ale spíše až "mikrofon jde/nejde", takže se klidně kamerou připojí v neměnném režimu MIC+48V, neví co ten přepínač znamená.
Pokud by vadila nesymetrie páteřní linky, pak by bylo možné modifikovat nějaký Hi-Fi stereo modul zesilovače do můstkového provozu, vybavit symetrickým vstupním operákem, měřidlem výstupní úrovně a celou sestavu zkalibrovat. ...
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX »

2 Ota: jasně že by to šlo, ale není to trochu příliš mnoho práce a pro polovičního laika i trochu vyšší dívčí? Jak píše Hubert, tohle je práce pro standardní distribuční zesilovač, i ten Behringer by zde jistě vyhověl; osobně jsem měl v ruce např. toto

http://www.symetrix.co/kb/581E_ug.pdf

ty čtyři vstupy lze samozřejmě nabudit paralelně a získat tak až 16 samostatně regulovatelných, symetrických linkových výstupů.
A najít to jako second-hand by neměl být takový problém... Jinak tutéž funkci (1in -16x out) nabízí mimo jiné také splitter Klark Teknik SQ1S z "levné" řady Square One...
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Co se týká druhé ruky, tak my jich asi několik máme, používalo se to dokud byly předváděčky založené čistě na analogu na buzení hromad různých beden a aktivních beden, dokonce to možná mám v nějakém racku v hromadě podobných věcí tady na chodbě, ale v zásadě si myslím, že radit se mají spíš standardní řešení, která si může každý všude koupit, od toho jsou podobná, spíš na profesionály a poloprofesionály zaměřená fora. Udělej si sám nebo nakup v bazaru by mělo asi převládat jinde (nevím jestli takové v češtině existuje). Nemám proti tomu nic a protože jsem technik, tak to taky umím, ale prostě už neumím naučit laika, jak to má dobře provést on. Zkazit anebo naběhnout si se dá několikanásobně víc, než při poučené koupi nového výrobku.

H.M.
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Panove, diky za tipy.
Ota: tohle me nenapadlo, principielne jsem neco podobneho videl v nejake stare pevne instalaci, ale jak pise MADMAX, sam bych si na to netrouf. Ale diky.

Potrebuji neco mobilniho, co jde dat do racku nebo na polici. Puvodne jsem shanel hloupou pasivni vec, ale samostatna regulace u vystupu a mixovani ze 2 vstupu se mi moc libi, muzu nekomu ubrat nebo pridat, aniz by se musel on obtezovat neco nastavovat (ideal pro tllumocniky, a kdyz me nastvou, pustim jim madarstinu s italstinou :lol: , jako tuhle, prisel jeden a furt brblal, ze ten zvuk je nejakej divnej, ze co to mame za mikrofony (dostaval symetriku rovnou z mixu - mic vse Senn - e845, MKE2, ME64, atd..) :lol: :lol: tak jsem mu vysvetlil, ze je prvni, kdo si za 10 let stezuje na kvalitu zvuku a pustil jsem mu do sluchatek zaznam z tech mikrofonu - a byl klid...on totiz pan mel svuj submix a propojeny to mel nak nadivoko :lol: ).

Zdenek: Cena je vyssi, ale s takovou nejakou jsem pocital (proto jsem se ptal na neco osvedceneho - nemuzu si dovolit na tohle pouzit nejaky kram), spis me velmi mile prekvapilo, ze Uli je tak levny, cekal jsem drazsi.
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 »

Můžu ti nabídnout dvojitej distribučák Tesla EZR155. Je to modulovka v 3U racku Almes , 1 vstup na 5 výstupů. Studiová třída.
Má regulovatelnou vstupní citlivost, výstupy odděleny galvanicky trafy. Mám dva a jeden už delší dobu nepoužívám. Má vzadu XLRka Neutrik, pečlivá práce z CS Rozhlasu.
Případně se do toho dá ještě umístit modulometry , fázoměr a další legrácky. Teď jsou tam dva ty preampy. Vlastnostmi se na to většina z komerčních zařízení nechytá co do kvality.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Díky za Tvou nabídku, ale nejspíš ji nevyužiji.

Jinak naprosto ideální se mi jeví Drawmer DA6 doplněný izolačními trafy, ale cena je bohužel přes 20k, na to rozpočet bohužel není. Asi vezmu Behringera + ART T8, tak budu moct livobolně rozdělovat a mixovat nesymetrické a symetrické signály, což je přesně to, co mi chybí.
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“