Lehká úprava místnosti pro recording

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Lehká úprava místnosti pro recording

Příspěvek od Grazlll »

Ahoj, předem se omlouvám, že zakládám nové vlákno s tématem, které už bylo nejspíš stokrát proprané, ale jelikož bych potřeboval co nejkonkrétnější radu tak právě proto...
O co mi jde...
Nahrát bicí je kumšt a je to mrtě o místnosti... Bohužel nedisponuju ničim tak světabornym, prostě místností velikosti normálního pokoje v roubený chalupě... Jak jí co nejvíc upravit...Mam k dispozici dva paravany 200x100cm a hromadu dek... :-D
Dokážu z toho vymyslet něco použitelnýho...?
u poslední nahrávky jsem měl problém, že bicí byly dělaný v menšim klubu, kde bylo hodně ozvěny a v nahrávce se trochu ztrácely...
Tady bych je raději vytlumil a dozvuk doladil v DAW... Profíci, je to schůdné? :-)
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Re: Lehká úprava místnosti pro recording

Příspěvek od vitek_cz »

Nahrát bicí je kumšt a je to mrtě o místnosti...
No podle me je to hlavne o nastroji a hraci. Ale kvalita je umerna vsem "clankum retezu", ktere se na tom podileji. (akustika, mikroony, predzesilovace, zvukar)

Jestli se zvuk bicich v minule nahravce ztracel, tak bych to prisuzoval spise spatnemu mixu, nez akustice.
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll »

Tak to mě uklidnilo :-D Protože mix jde upravit nebo se to naučit, ale akusticky perfektní místnost člověk jen tak nesežene :-D
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

No moment, to jsme si asi nerozumneli. Je otazka, co povazujes za dokonalou akustiku. Muzikanti (hlavne Ti, co hraji akusticky) maji casto zkreeslenou predstavu o dobre akustice. Uz jsem se hodnekrat setkal, ze muzikanti chteli nahravat svou hudbu na mistech, ktera se k tomu vubec nehodila.

Tedy v minulem prispevku jsem chtel rict, ze akustika je taky dulezita, ale v mem pohledu jsou dulezitejsi hrac a nastroj, protoze prumernou mistnost, ktera tu nahravku vyrazne neposkodi, je jednodussi najit nez ten nastroj a hrace.

V.
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll »

Tak samozřejmě, že do kostela nahrávat nepůjdu :-) Jak jsem řikal, jedná se o roubenou chalupu, místnost +- 5m x 5m x 2.5m
Tim, že je roubená tak proti odrazům, které dřevo způsobuje použiju paravany a deky (vyšší frekvence) a proti spodkům budou viset dva kmitající panely :-)
Víc pro to udělat nemůžu...:-) Z mého pohledu je lepší "sušší" místnost jejíž zvuk se dá do jisté míry doladit pluginama než místnost s dozvukem se kterým se pak pracuje hodně těžko...:-)
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“