Zvukovka + software - 2x audio, předposlech?
-
- Reklama
-
Grand
Zvukovka + software - 2x audio, předposlech?
ahoj
omlouvám se, snad se nezeptám moc hloupě, ale poradili byste mi prosím nějakou nedrahou zvukovku, kterou bych připojil do ntb přes USB a výstup z ní by šel do mixu nebo zesíku s CINCH, přičemž bych potřeboval z nějaké aplikace hrát (oblíbil jsem si VUPlayer, ale přizpůsobím se) a současně mít možnost si na sluchátka předposlechnout další písničky, který bych průběžně zařazoval do playlistu. Prostě takový jednoduchý DJ-ing.
Snad jsem to popsal dobře, kdyžtak se ptejte.
A děkuju předem za odpovědi.
omlouvám se, snad se nezeptám moc hloupě, ale poradili byste mi prosím nějakou nedrahou zvukovku, kterou bych připojil do ntb přes USB a výstup z ní by šel do mixu nebo zesíku s CINCH, přičemž bych potřeboval z nějaké aplikace hrát (oblíbil jsem si VUPlayer, ale přizpůsobím se) a současně mít možnost si na sluchátka předposlechnout další písničky, který bych průběžně zařazoval do playlistu. Prostě takový jednoduchý DJ-ing.
Snad jsem to popsal dobře, kdyžtak se ptejte.
A děkuju předem za odpovědi.
Re: Zvukovka + software - 2x audio, předposlech?
Lexicon omega
Ano, existuje jich hned několik. Potřebuješ USB zvukovku se 4 výstupy (resp. 2x stereo).
Neudáváš cenový ani kvalitativní rámec, takže předpokládám co nejlevnější - a to je patrně Alesis iO4.
Jeden stereovýstup (Out1+Out2) si pošleš do mixu a druhý (Out3+Out4) si nastavíš jako Cue.
Neudáváš cenový ani kvalitativní rámec, takže předpokládám co nejlevnější - a to je patrně Alesis iO4.
Jeden stereovýstup (Out1+Out2) si pošleš do mixu a druhý (Out3+Out4) si nastavíš jako Cue.
-
Grand
rozumím
4 kanály, dva ven, předposlech přes CUE
limit jsem měl tedy mnohem nižší než 3,5 tis., ale jestli to nepůjde jinak... Na kvalitu nároky moc nejsou, jde o takový domopouštění
ještě k tomu SW - asi by to měly být přehrávače, které v rámci Windows dokáží nasměrovat svůj zvuk do konkrétních kanálů oné zvukovky, že?
4 kanály, dva ven, předposlech přes CUE
limit jsem měl tedy mnohem nižší než 3,5 tis., ale jestli to nepůjde jinak... Na kvalitu nároky moc nejsou, jde o takový domopouštění
ještě k tomu SW - asi by to měly být přehrávače, které v rámci Windows dokáží nasměrovat svůj zvuk do konkrétních kanálů oné zvukovky, že?
ještě poznámka, nevím jak je na tom ten alesis zvukově ale na lexicon nemohu říct půl slova máš o 4 vstupy víc (rezerva do budoucna) a stojí jen o 400 víc... já s ní dělám holírny kde mě stačí dvě aktivky, pár bezdrátů, podkresová hudba a mám ještě rezervu a v pohodě to funguje....
ano sw to musí umět ale umí snad každý soft k tomu určený
ano sw to musí umět ale umí snad každý soft k tomu určený
Pokud je i 3,5 za externí zvukovku moc a nejsou nároky na kvalitu a lze na "domácí pouštění" oželet stereo, jde využít i interní zvukovku (taky záleží, jaké repro to bude přehrávat, do notebooků se dávají dost hrozný zvukovky, ale na obyč. repro se to až tolik neproflákne). V přehrávači se zapne Mono (např. Winamp to umí) a aplikace se spustí 2x. V jednom případě se balance nasměruje na 100 % L, ve druhém případě na 100 % R. A potom "Y" kabelem "1x 3,5 - 2x 6,4" se to pustí do mixu a do sluchátek... V jedné instanci aplikace pouštíš playlist, druhou instanci využíváš jako cue.
Řešení je to skoro zadarmo (cena kabelu), ale v MONO a s interní zvukovkou...
Řešení je to skoro zadarmo (cena kabelu), ale v MONO a s interní zvukovkou...
Naposledy upravil(a) KamilV dne pát 31. říj 2014 13:13:17, celkem upraveno 1 x.
-
Grand
a to je který? nemám zkušenosti, omlouvám seEgestas píše:ano sw to musí umět ale umí snad každý soft k tomu určený
anebo existuje i takový, který umožní práci v jednom okně s oběma písničkami? (jedna ven, jedna cue)
z těch zadarmo třeba audacity, virtual DJ je pro domácí použití taky zdarma, já osobně používám kombinaci MOC a Bitwig