Mikrofonní kabely pro sbor

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
GmlD_F
Nováček fóra
Nováček fóra

Mikrofonní kabely pro sbor

Příspěvek od GmlD_F »

Přeji pěkný den, přátelé,
jsem si vědom toho, že už se tady dotaz, který chci hned nastínit, mohl řešit, ale rád bych měl informace "up-to-date".
Rád bych koupil 4 mikrofonní kabely pro naši sborovou místnost. Nebudou tedy nikdy využívany při venkovním zvučení. A používány budou jen pro zpěv. Odtušil jsem, že kvalitní koncovkou je Neutrik, nicméně zajímalo by mě následující:
- v čem prakticky bude horší koupě hotových kabelů s koncovkou Neutrik, než jejich letování? (Je letování strojem ve výrobě uděláno méně kvalitně, a pokud ano, v čem to spočívá?)
- je to opravdu finančně taková výhra, když si člověk nechá kabel s koncovkami letovat, a nebo tam už v ceně není tak markantní rozdíl jako dříve?
- máte zkušenosti s nějakým obchodem, který by prodával kabely (potřebuji ne více jak 10m a ne méně než 7m) ve vícero barvách (a s koncovkami Neutrik)? Potřeboval bych totiž 4 různé barvy (z nichž ani jedna nebude černá).
- jaké máte zkušenosti s jack-koncovkou, která umožňuje odpojit kytaru, aniž by zvukař musel před odpojením kytary vypínat kanál? Vyplatí se a nebo to za chvíli odejde?

Díky za vaše odpovědi a za váš čas!
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Mikrofonní kabely pro sbor

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Nemusí jít o kvalitu letování, i když ta je u některých laciných hotových kabelů opravdu špatná, ale právě o samotné kabely. A v hotových nikdy není a nebude takový výběr, jaký dávají kombinace kabelů z metráže a samotných konektorů. Všechno, co jde vyrobit docela rychle "na míru", nemůže mít hotové nikdo ani v sortimentu, ani na skladě.
Možná se to už změnilo, ale na ty jacky se zkratovacím kontaktem jsem slyšel spíš stížnosti.
Pokud nevadí nápadné barvy (žlutá, červená...), tak jich je na výběr dost, ale mně trochu chybí rozlišení v těch nenápadných.

http://eshop.prodance.cz/c301-blue/d-91649/

H.M.
zahy
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zahy »

Musím se bohuzel připojit k nespokojenosti se zkatovacími jacky neutrik. Po čase přestal chodit ten kroužek a potom se zcela rozpadl.
Na druhou stranu kolegovi slouží už rok.
Taky bych doručil udělat si kabely sám nebo někoho z vlastních vybraných " součástí".
O doporučených kabelech a konektorech je toho tady dost, za mě tasker c128 a Neutrik rady nc3fxx.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

Ja bych se asi nebal koupit hotove kabely s Neutrikama.. My to letujeme, protoze potrebujeme casto vetsi mnozstvi a delky na miru. To je jednodussi si to udelat sam. Navic ja si treba kupuju vzdy vetsi mnozstvi kabelu a pak to mam na par let.

Asi bych to zase tak neresil, takova investice to neni, abys musel stravit 10 hodin hledanim na internetu, ktery hotovy kabel je lepsi.

V.
marian

Příspěvek od marian »

Celkom v pohode mi z hotových káblov prídu Cordial serie CX*, CP* a fakt luxusné CR*, na trvale inštalácie ujdu aj CF*, najlacnejšiu sériu CC* neodporúčam, tam je to porovnateľne s káblami Bespecom, či Ahdam hall, ktoré sa dajú kúpiť aj lacnejšie. Ešte celkom dobré sa mi zdajú Planet Waves série PW-AMS. Používal som aj Proel, no zdá sa mi že posledných 3-5 rokov išli kvalitatívne čosi dole - najmä viac sa krútia.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Dělaný kabely, vůbec s kvalitními konektory tě vyjdou i levněji.
I AdamHall dělá kabely s Neutrikama, ale právě ta kvalita kabelů není nic moc, i když pár jich mám a zatím drží, chcípli mi jen multipárové 8mi kanálové kabely.

Z konektorů krom Neutriku nejsou ani špatné Amphenoly, vyjdou asi o čtvrtinu levněji a pro rozlišení na ně pasujou i kroužky Neutrik.

Ještě k letování hotových kabelů, hlavně u těch levnějších je kolikrát cínu aby se neřeklo, kolikrá jsou i nechutně opálený kabely, atd.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
kubin
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kubin »

Já za sebe můžu říct, že jack Neutrik Silent používám ke kytarám v rovné i lomené verzi už několik let a zatím žádný problém.
Horší jsou ty spínací konektroy od Planet Waves. Nedoporučuju.

Výbornou zkušenost mám s kabely Sommer Cable.
RCF, A&H, AKG, Radial, SommerCable, Neutrik, Amphenol, Hercules, Lexicon,...
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Pro dělaný kabel hraje i záruka správnosti letování 1:1 na piny. Protože člověk ví, že si to udělal dobře.
U kupovanýho jsem se už setkal s letováním 2 - 3 a 3 - 2. Čímž se z něj do odhalení stala tajná obracečka fáze.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Keď potrebujete len pár káblov, tak rozdiel v cene je asi zanedbatelný ak nemáte po ruke niekoho kto to zvládne, tak kúpte hotové. Podstatné je aby to boli kvalitné komponenty, tam býva problém hotových káblov v "dielenskom" prevedení by som problém nevidel.
Iná situácia je u niekoho kto má desiatky až stovky kusov káblov, tam už sa dá ušetriť a hlavne pri potrebe firemného označovania je vlastná výroba jediná cesta.
Neutrik sailent používam niekoľko rokov cca 15ks vyhadzoval sa jeden ale pravda je, že príp. problém sa vždy začína hľadať výmenou silentu :-)
Ondráš

Příspěvek od Ondráš »

Z hotovych XLR-XLR jsem mel driv hafo Planet Waves, slouzi dodnes, pajeni uplne v pohode, drzi, neoxiduje. Horsi je kabel, ktery se krouti jak had a nejde smotat, hrubsi caste zachazeni a motani pravdepodobne skonci prelamanym stinenim.
Kabelum Bespeco se vyhnete obloukem.
Pokud nutne chcete hotove, kupte v PD sestavene z Neutriku (XLR/jack a Taskeru (C301).

Kabel: http://eshop.prodance.cz/c301-red/d-91652/
Konektory: http://www.ges.cz/cz/nc-3fx-GES06614030.html
http://www.ges.cz/cz/nc-3mx-GES06614029.html
GmlD_F
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od GmlD_F »

> Ondráš | Návštěvník | KamilV | kubin | blaha | marian | vitek_cz | zahy | Zdeněk Prodance

Děkuji všem za Vaše odpovědi!
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“