Kritika na bicie

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
JABAS
Uživatel
Uživatel

Kritika na bicie

Příspěvek od JABAS »

Zdravím .prvý krát #-o som nahrával bicie na 8 stôp a trochu ich mixoval ,a chcem vás poprosiť o kritiku ,že čo je tam zlé poprípade kde čo pridať ,upraviť , atď...alebo to mám zabaliť?
Je to tu http://bandzone.cz/jabas
Diki

PS.mixoval som to nezavisle na sebe ,prvá je inak, a aj druhá(trochu)
fell so good
Gustav
Uživatel
Uživatel

Re: Kritika na bicie

Příspěvek od Gustav »

;-) Ta prvá se mi líbí víc (a je i hlasitějíší) do nějakého hraní s kytarama , Já bych volil tu PRVNÍ - je tam vyváženě slyšet snad vše, :idea: možná bych přidal trochu na OH mikrofonech , Zvukař Gustav
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Ta druhá na mě působí nekompaktně, jakoby nebyl zachován jeden akustický prostor. Snare např. vnímám jako mnohem vzdálenější prvek soupravy, než třeba hajtku.

U té první se mi zdá, že je převrškováno (tedy narozdíl od Gustava bych asi OVH krotil a zkonkretizoval bych kopák a kotel). Z kopáku jsem rozpačitý nejvíc, nevím, jestli je to horší soupravou, náběrem nebo mixem, ale zní mi tak nějak ploše. Jak nějaký plastový barel. Možná by pomohla ekvalizace, možná decentní reverb na stopu s kopákem.
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

asi bude dost záležet kdo si to na čem poslechne, nicméně asi tady více budu souhlasit s Kamilem :)
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Vic to bude asi o ladeni soupravy... Z hlediska zvukarskeho me objektivne vadi jen divne nastavena komprese masteru u prvni ukazky.
JABAS
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od JABAS »

divne nastavena komprese masteru
???
a k tomu kopaku ,ten aj mne pride divný,snímal som ho z prednej blany bez výrezu(18 palcovy) a zadná blana bola prochu potlmená , ale aj tak je tam divný zvuk pri nábehu šlapky v tichších pasažach ktoré som nevedel odstrániť a zistit preco vznikali,každopádne bol to len pokus a ešte sa s tým pohrám a potom to vymenim.
Aj tak vďaka za názory.
fell so good
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Je slyset bus compressor - spatne nastavene casy.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Co tím přesně myslíš? Např. pasáš 06 - 16 sec. v 1. tracku? Není tam spíš špatně odgejtováno? Mám tam totiž pocit, že kompresor tam vytahuje něco, co měl gate dávno zaříznout.
Jak by to napravily časy? Nebo mluvíš o něčem jiném?
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přijde mi, jako by to z prostorového hlediska byla bicí souprava "naležato" :wink: hlavně je to díky virblu, který je "někde vzadu" a naopak plechy jsou maximálně vpředu. Souprava by měla být celá v "jedné rovině".

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“