Jak nastavit gate na bicie?
-
- Reklama
Mám od Behringera 4 kan. kompresor s gate,, a neviem ako sa to nastavuje ,, vedel by mi niekto prosím vás poradit aspon základy nastavenia?
Jedna pises do spatnyho fochu, mel bys to spis naspat do zvukovych procesoru, ale to asi Martin presune.
(pozn. admin: přesunuto)
Za druhy, zkus pouzit google, protoze je to vsude stejny, i tady se to resilo:
Gate:od jake urovne pusti signal
Treshold: od jake urovne kompresor zacne komprmovat
Attack: jak dlouho nabiha nez komprimuje (pokud uroven presahne treshodl, trva tuhl dobu, nez signal zeslabi v odpovidajicim pomeru)
Release: jak dlouho komprimuje(doba za jak dlouho se vrati do stavu, kdy nekomprimuje)
(pozn. admin: přesunuto)
Za druhy, zkus pouzit google, protoze je to vsude stejny, i tady se to resilo:
Gate:od jake urovne pusti signal
Treshold: od jake urovne kompresor zacne komprmovat
Attack: jak dlouho nabiha nez komprimuje (pokud uroven presahne treshodl, trva tuhl dobu, nez signal zeslabi v odpovidajicim pomeru)
Release: jak dlouho komprimuje(doba za jak dlouho se vrati do stavu, kdy nekomprimuje)
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jestli čekáš radu tenhle čudlík nastav tak, ten tak a ten tak, tak tak to nefunguje
.
Já ho mám taky, používám ho na kopák a na tomy. Nastavuje se to podle bicích, otevírací frekvence by měla bejt nastavená vyšší, pak nedochází k přeslechům od sousedních bubnů. Qčko si upravíš podle soupravy, to samé Thresh, Hold a Relase.
Já ho mám taky, používám ho na kopák a na tomy. Nastavuje se to podle bicích, otevírací frekvence by měla bejt nastavená vyšší, pak nedochází k přeslechům od sousedních bubnů. Qčko si upravíš podle soupravy, to samé Thresh, Hold a Relase.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Začni nastudováním teorie:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Gate
Dále si řekni, co od toho vlastně chceš. Pak se mrkni na návod k tomu tvému konkrétnímu modelu, abys rozuměl jeho čudlíkům.
A pak už jako všude jinde, Treshold nastav tak, aby se gate otevíral při úderu a naopak zůstal uzavřen, pokud se hraje na jiný buben či nástroj. Relase nastav na požadovanou délku znění bubnu.
Porovnej s režimem bypass, jestli se zvuk změnil k lepšímu.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Gate
Dále si řekni, co od toho vlastně chceš. Pak se mrkni na návod k tomu tvému konkrétnímu modelu, abys rozuměl jeho čudlíkům.
A pak už jako všude jinde, Treshold nastav tak, aby se gate otevíral při úderu a naopak zůstal uzavřen, pokud se hraje na jiný buben či nástroj. Relase nastav na požadovanou délku znění bubnu.
Porovnej s režimem bypass, jestli se zvuk změnil k lepšímu.
Dělám, co mě baví.
Já dávám Relase na min, pak s nim jedu směrem k max a nakonec se vrátím do polohy, kde to znělo nejlíp.