Stage monitory - doplneni + 4 channels

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
rick

Stage monitory - doplneni + 4 channels

Příspěvek od rick »

Momentalne mame slusne pokryte 4 kanaly (15"+1,4"), poculi sme hrat stage monitory s 12" sub HK Audio L5 112 X, HK Audio L5 112 XA, JBL PRX612M, PRX412M ... hrali dobre, cenove do 600E akt a 400E pasiv. Plasty nemaju radi niektori z interpretov, ktorych robime, ani ja. Mame volne konce QSC plx 1804, mali by to byt pasivne boxy do 24 kg. Poradi niekto ?

p.s.
Dynacord a112, Electro-Voice ELX112 a LD Stinger 12 G2 vypadli v predkole.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Stage monitory - doplneni + 4 channels

Příspěvek od blaha »

Co EV TourX.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
TonyS
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od TonyS »

Nemůžu si pomoci ,ale já 15" na oposlechu jako interpret nemám rád. Nejlépe jsem se slyšel z 10" aktivních koaxiálu.To jsem nechápal kde se to tam bere.. i 12"+1" v malé bedně nebyli špatné, Ale vždy když jsem na stage kde jsme hráli zahlídl obrovské odposlechy věděl jsem co bude následovat, velká směrovost z malé vzdálenosti,prd srozumitelnost a docela rychlá zpětná vazba... Asi jsem neměl vždy štěstí na kvalitně osazené 15" ,nejhorší byly jednou odposlechy zn. CUBE, 15"+1,4" skoro jsem se neslyšel a už jsem vazbyl (SM58) prostě taková byla moje zkušenost.. Je jisté že vám v basech daleko více dovolí 15" ale na druhou stranu, tj. ze strany zvukaře není zrovna ideální přidávat na stage další 80-100hz "hučáky" snažím se jako zvukař odposlechy docela dole ořezat.
Bubeníkovy to nechávám basovat, tam možná ta 15" najde uplatnění, i když bych tam raději taky viděl 10" koax + Pořádný aktivní basák 12" (to mu musí z toho půl metru nakopat prdel daleko více než 15" ve fullrange)
Na lead vocal klidně nasadit 2kousky 10" koaxů a bude se divit.

To je moje zkušenost jako zpěváka z monitorů 15" + něco (možná jsem opravdu neměl štěstí na kvalitní a odladěný monitor).

A proto už dva roky mám InEar :-)
MADMAX

Příspěvek od MADMAX »

To je ale na dobře hrající monitory hrozně málo peněz...co RCF NX12SMA, slyšel jsi? Z 12" pasivek nedám dopustit na staré dobré EAW LA212, ale to je pro tebe jasně "přes čáru", stejně jako MW12. Ještě třeba d&b audiotechnik MAX12, tam bys mohl využít ty PLXka, MAXy jsou jediné bedny z produkce d&b, které může honit libovolný zesík... jenomže ty peníze nevychází ani na Megatony NDM122...

neměl bys nejjednodušší přikoupit další dva odposlechy stejného typu, jako už máš? Nejen moje zkušenost říká, že nejlepší řešení je mít všechny odposlechy stejné...
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Vy opravdu chcete jít s dalšími monitory pod úroveň těch, které už máte ? To není zrovna obvyklé, můžeš napsat proč a co tedy máte nyní ?

H.M.
TonyS
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od TonyS »

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Jo, to by bylo opravdu krásné, mám chuť si je koupit, ale nechci ze sebe dělat blbce vyptáváním, jestli je to opravdu za všechny čtyři a jestli to jsou opravdu EAW :-)

H.M.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Že ale tyhle "tetry" hrajou, to tedy jo :-)
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

A nebo z opačné strany koťátka jako na fotce s 10" koaxem. Jako case se používá větší taška z Makra :-). Za dlouhodobě perspektivní optimum považuji koaxiál s B&C Speakers 12"+1,4". Dá se dělit velmi nízko a jsou na výběr typy se zvukovodem i bez, navíc jako monitory na podiu u dokáží zahrát i dobře dolů, bez nepříjemného hučení. Vše v objemu okolo 30-35l.
Přílohy
MX10_web.jpg
MX10_web.jpg (23.29 KiB) Zobrazeno 2971 x
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
Odpovědět

Zpět na „Repro“