Rady k db audiotechnik ArrayCalc

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Rady k db audiotechnik ArrayCalc

Příspěvek od MADMAX »

Ahoj, není tady někdo, kdo umí dobře s ArrayCalc? nějak furt nevím, jak při modelování dát pokyn, že banán bude viset jen na jednom motoru, ne na dvou... umím to v SoundVision, ale tady to neviem najst...
MAD
Kalik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rady k db audiotechnik ArrayCalc

Příspěvek od Kalik »

Asi se pletu (sám se v tom terpve učím), ale není to tohle? Tím pádem Array Calc může počítat s dvěma, ale jde to i jedním a to konrétně na díře 14? (Nebo jsem úplně mimo)
Přílohy
AC.jpg
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX »

jj, to okno tam vidím, ale i Tobě to na tom obrázku pořád kreslí DVA závěsy a píše zatížení 35 kg i na ten druhý... předpokládám, že při jednom pickpointu bude tento muset být +/- v těžišti a buď by měl obrázek kreslit jen jeden závěs, nebo by aspoň na tom druhém měl psát nulový load... asi budu muset odchytit buď Pavla Srba nebo Kubu Mantlíka... :smt102
MAD
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX »

hele tak ono to vypadá, že skutečně člověk nemusí zadávat pickpoint a sledovat úhel jako u L-Ac., ale že v "SOURCES" jen zadám úhel Frame Angle a v záložce RIGGING PLOT software rovnou vyblije díru, na které to má viset, abych se na ten úhel dostal... jinak teda musím říct, že třeba "konstruování" poslechového prostoru v ArrayCalc je proti SoundVision úžasná pohoda - soft vyhodí defaultní obdélníček a taháš myší, nemusí člověk jak debil zadávat rohový body (pokaždý, když dělám "surface" v SV, začnu tím, že vytvořím "mašličku", protože si za boha nejsem schopnej zapamatovat, jak maj jít ty body po sobě...)
MAD
Kalik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalik »

No je to trošku nelogický, ale myslím že to tak bude. Těch mých 35 kg je kravina, jen jsem to tam nějak naplácal, správně by oba pickpointy měly být vyvážené - tzn oba pickpointy se pak posunou. Ale myslím že je to tak jak říkáš - prostě to spočte a vybleje, aniž by ty dva překreslil. Nebo spíš, nakreslí dva, ale spočte i pro jeden. Ale nevím, sám v tom teprve bloumám. Nicméně můžu se na to zeptat kolegy, kterej s tím pracuje deno-denně.

Bohužel kalkulátory od jiných systémů neznám :oops:. Tenhle je zatím první se kterým jsem přišel do styku. Pro mě o to horší že jsem se tak nějak naučil v jiný verzi než je teď a nějak se nestačím divit :) - je to teď na mě moc divoký.
Ozzy_sound

Příspěvek od Ozzy_sound »

Ahoj,

ArrayCalc vzdy pocita aj na jednobodove uchytenie. Je to presne ta vyznacena polozka. Zmenou FrameAngle sa meni aj cislo tej diery.
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX »

JJ, je to tak. Díky Ozzy!
MAD
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“